„Máme s majitelem Viktorky nějakou dohodu, na konci prázdnin si sedneme a všechno si upřesníme,“ uvedl David Limberský minulý týden v Domažlicích. V pondělí už byl zase v tréninkovém areálu plzeňské Viktorie v Luční ulici. Bude dalším z řady bývalých fotbalistů, kdo rozšíří v Plzni funkcionářský tým.

Trojice Pavel Horváth, Marek Bakoš a kouč gólmanů Matúš Kozáčik působí v roli asistentů hlavního trenéra Michala Bílka. Daniel Kolář je zase sportovním manažerem u mládeže Viktorie.

Místo na trávníku, který byl v pondělí pořádně rozpálený z letního vedra, už přenechávají mladším. A plzeňský kádr se přes léto opět omladí. Limberský skončil, svolení hledat si nové angažmá mají další třicátníci Zdeněk Ondrášek a Radim Řezník.

POSÁDKA EUROOIL TEAMU Václav Pech – Petr Uhel s vozem Ford Focus WRC na trati Rallye Hustopeče.
Obhájce titulu Pech ovládl rallye mezi vinicemi v Hustopečích

Naopak o místo v plzeňském kádru se poperou dva mladíci z Vyšehradu – Adam Alexander a Dominik Kříž, senegalský záložník Modou Ndiaye, ale i z hostování v jiných prvoligových klubech se vracející Michal Hlavatý (Pardubice), Marko Alvir (České Budějovice), Dominik Janošek (Zlín) a Šimon Gabriel (Teplice) i dva zkušení borci Luděk Pernica (Brno) a Tomáš Chorý (Waregem).

Na prvním tréninku se kouči Bílkovi hlásili všichni s výjimkou reprezentanta Jakuba Brabce a mladého stopera Václava Míky, který je po operaci křížového vazu.

Všichni hráči absolvovali před startem přípravy testy na covid-19, klub plánuje i další. Hráči jsou v kabinách rozděleni do několika skupin.

„Je to podobné jako loni v létě před evropskými poháry, kdy jsme na tenhle bezpečný režim najeli,“ přiblížil mluvčí klubu Václav Hanzlík hygienické podmínky.