„Je to neuvěřitelné. Myslím, že je to obrovské překvapení, protože v minulé sezoně jsme zachraňovali páté místo v posledním zápase. Když jsme vstupovali do tohoto ročníku, nikdo z nás a asi ani z vás, jsme nečekali, že Plzeň bude bojovat o titul a nakonec ho získá,“ pokračoval potom Michal Bílek na tiskové konferenci.

„Jsem hrozně rád za kluky, odvedli fantastickou práci. To, že jsme předčili Slavii a Spartu je pro nás obrovské vyznamenání. Jsme nadšení, moc si to užíváme, i když na to moc nevypadám, ale mám obrovskou radost,“ doplnil 57letý kouč.

Co bylo těžší, koučovat samotný zápas nebo pak čekat na výsledek Slavie z Ostravy?

To čekání se mi zdálo hrozně dlouhé. Ale pak propuklo obrovské nadšení, velká radost. Spousta z nás byla trošičku naměkko. Já jsem na kluky neskutečně pyšný, jak ten ročník zvládli.

Vím, že máte double se Spartou, ale není tohle váš největší úspěch trenérské kariéry?

S reprezentací jsem byl ve čtvrtfinále Eura, ale tohle předčilo všechno. Bylo to nečekané vítězství.

Fotbalisté Viktorie Plzeň slaví kolo před koncem FORTUNA:LIGY mistrovský titul. Definitivně si ho při bodové ztrátě Slavie s Ostravou (1:1) zajistili vítězstvím 2:0 nad Hradcem Králové. Utkání se hrálo v Mladé Boleslavi, kde Východočeši nastupovali v sezo
Senzace. Fotbalová Viktoria Plzeň slaví šestý titul

Takže je pro vás osobně tenhle titul cennější, než ten se Spartou?

V té době bylo pravidlem, že získávala tituly. Byl to obrovský úspěch, ale zároveň úkol, ligu vyhrát. Tady jsme dostali zadání vybojovat předkola evropských pohárů a nám se povedlo ligu vyhrát. V titul jsme začali doufat až v závěru soutěže, ale stejně jsme o tom nemluvili. Jsem nadšený, jak to kluci zvládli.

Co vám říkal Adolf Šádek, když jste spolu mluvil bezprostředně poté, co jste se dozvěděli, že máte titul?

Byl šťastný, děkoval za celý ročník. A já tímhle vlastně tak může poděkovat Plzni, že si mě vybrala, že mě dala šanci. A neskromně musím říct, že asi udělala dobře. (úsměv)

Jak budete slavit?

To netuším, určitě půjdeme někam na pivo.

Vítězná trika byla připravené, nebál jste se, abyste to nezakřikli?

Já jsem o tom nevěděl. A jsem rád, že jsem to nevěděl. Už jsem to někde říkal, že jsme v druhé sezoně na Spartě vedli ligu tři kola před koncem o čtyři body a nakonec jsme ji nevyhráli. A já jsem skončil. Proto jsem byl obezřetný a soustředil jsem se na přípravu týmu.

Bronzový tým badmintonistů BA Plzeň (zleva Mikelová, Segeč, Krpatová, horní řada Szkudlarczyk, Král, Hubáček, Valenta). Dále se o zisk medaile zasloužili Jiří Louda, Kristensen, Oros, Kobyláková.
Plzeňští badmintonisté slaví třetí místo v extralize

Už se těšíte na kvalifikaci o Ligu mistrů?

Těším, ale teď o tom ještě nějaký čas nebudu přemýšlet. Budu spíš přemýšlet o tom, jaký kádr tady bude v nadcházející sezoně.

A můžete už teď být konkrétnější, kdo přijde nebo odejde?

S majitelem se o tom bavíme, ale zatím není nic definitivního.