V noci ze čtvrtka na pátek totiž odešel po tragické události navždy jeden z věrných fanoušků Vít Kulhánek. Na jeho počest byl před výkopem minuta ticho, hlediště ho vyprovodilo bouřlivým potleskem a kamarádi z kotle transparentem: „Odpočívej v pokoji Víťo.“

V takových těžkých momentech jde fotbal stranou, ale o body se v neděli hrát muselo. A ty si všechny tři po zásluze odvezlo Slovácko, které poslal tři minuty před půlí do vedení Ondřej Šašinka a vítězství pak ve druhé půli pojistil Marek Havlík.

Domácí kouč Pavel Vrba udělal oproti předchozímu zápasu v Antverpách šest změn v základní sestavě a na souhře jeho celku to bylo znát.

Už v sedmé minutě zahodil po brejku velkou šanci Havlík. Vzápětí pláchl po levé straně domácí Hloušek, předložil míč před bránu, ránu Hořavy však zblokovala obrana a tečovaná střela Procházky skončila těsně vedle. A to bylo na dlouhou dobu vše.

Hosté dobře bránili, viktoriáni se do jejich defenzivy těžko dostávali. A když už, tak Chorý pálil vysoko nad, Hořava zase vedle.

A tak to na druhé straně zkusil Petržela, ve 38. minutě vyprášil rukavice domácího gólmana. Čtyři minuty na to už se Slovácko radovalo, Zajíc přetlačil po autu Hejdu a našel před brankou Šašinku, který nekompromisně zavěsil – 0:1.

Do druhé půle poslal domácí kouč Kopice s Krmenčíkem. Dvakrát to zkoušel z hranice šestnáctky. Jenže po hodině hry vyslal Petržela za obranu Havlíka a ten přeloboval gólmana Hrušku – 0:2.

Teprve pak se dostali ke slovu zase i viktoriáni, v 65. minutě zakončoval v krkolomné pozici Chorý jen do hostujícího brankáře. Na víc už se nezmohli a tak po 22 zápasech se Slováckem prohráli.

Klaudie Lindová se narodila 23. července ve 12:44 mamince Kristýně a tatínkovi Davidovi z Vejprnic. Po narození v plzeňské fakultní nemocnici vážila sestřička malé Natálky 3630 gramů a měřila 49 centimetrů.
FOTO: Právě jsme se narodili

Viktoria Plzeň – 1. FC Slovácko 0:2 (0:1)

Branky: 42. O. Šašinka, 61. Zajíc. ŽK: Procházka – Reinberk, Navrátil. Rozhodčí: Julínek – Caletka, Podaný. Diváků: 8790.

Viktoria Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Pernica, Hloušek – Procházka, Kalvach (73. Janošek) – Kayamba, Hořava (46. Krmenčík), Mihálik (46. Kopic) – Chorý.

1. FC Slovácko: Trmal – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek (13. Šimko) – Havlík, Daníček – Petržela (78. Krejčí), O. Šašinka (73. Kalabiška), Navrátil – Zajíc.