Nebyla to žádná hitparáda, šancí poskrovnu a střela mezi tyče žádná. Ani na jedné straně. „Pro diváky to nebylo nic extra, spousta soubojů,“ souhlasil i záložník Ondřej Mihálik, jenž přišel na hřiště po hodině hry.

Plzeňský asistent Pavel Horváth přesto řekl, že si trenéři odnesli z utkání spoustu poznatků. „Byly tam i některé malinko slabší výkony. Ale šli jsme do zápasu z plného tréninku, v některých fázích bylo vidět, že jsou kluci malinko unavení,“ zhodnotil utkání pobočník trenéra Michala Bílka.

Viktoriáni mají v kádru sedm úplně nových hráčů, další se vrátili z hostování a teď bojují o místo v kádru mistrovského celku.

„I proto pilujeme pořád stejné taktické věci, aby si je zažili i noví hráči, a připomínáme si je i pro ty, co jsou v týmu déle,“ usmál se Pavel Horváth s tím, že všechno směřuje k ostrému startu sezony, kterým bude pro viktoriány 19., nebo 20. července úvodní zápas 2. předkola Ligy mistrů.

Plzeňský brankář Jindřich Staněk v akci.
Mistr si pojistil reprezentačního gólmana, Staněk prodloužil o tři roky

A kdo z nových tváří si nejhlasitěji říká o místo v základní sestavě? Soudě nejen podle úvodní jedenáctky z utkání s Botosani to je Brazilec Cadu, který nastupuje většinou pod hrotem, ale v Pardubicích hrával spíše na krajích zálohy či obrany.

Ale je potřeba počítat ještě se Sýkorou, jenž se teprve včera stal definitivně viktoriánem a patří už do sestavy mistrovského celku.

Z ní vypadl střelec Beauguel, na hrotu se zatím jeví lépe dlouhán Chorý než Kliment, ale proti Botosani vyšli střelecky naprázdno oba.

„Už se to trochu rýsuje, přeskočili jsme z kondiční fáze na herní věci, trénujeme i standardky,“ vyprávěl po utkání s Botosani záložník Ondřej Mihálik.

I podle nácviku standardních situací lze vyčíst, s kým se spíše počítá do základní sestavy. A právě Mihálik je jedním z navrátilců z hostování, který trenérům motá svými výkony hlavu.

Plzeňský fotbalista Jan Sýkora v přípravném zápase s FC Botosani.
VIDEO: Fotbalista Sýkora se mistrovské Viktorii upsal na tři roky

V zápasech před odjezdem do Rakouska na sebe upozornili i Ndiaye a především pak zkušený Pilař, z něhož byla patrná velká chuť prosadit se. Ale zatracovat nelze ani mladé stopery Čiháka s Hranáčem a další nováčky – Jedličku v brance, Qose ve středu zálohy.

Navíc už s týmem trénuje po operaci kolena i stoper Kaša. Jen Tijani není stále úplně fit, proti Botosani nehrál ani Čermák.

I tak boj o místo v sestavě houstne, konkurence je veliká. „Máme tady další dva zápasy, které nás prověří,“ pravil Ondřej Mihálik.

Ten další, proti belgickému Sint-Truiden, čeká viktoriány už v pátek od 18 hodin zase ve Westendorfu.

„Síly rozložíme zase trochu jinak,“ naznačil Pavel Horváth, že budou změny.

No a ke generálce pak nastoupí čeští šampioni 12. července v Kufsteinu proti Besiktasi Istanbul.

„To bude nejtěžší zkouška,“ dodal Ondřej Mihálik.

A sestava už se bude zřejmě blížit té optimální.

Druhá příprava

Už v pátek od 18 hodin čeká plzeňské fotbalisty ve Westendorfu další přípravný zápas. Na zdejší stadionku nastoupí proti Saint Truiden, 9. celku belgické ligy. Ten je v Alpách také na soustředění ave středu porazil tým regionální rakouské soutěže SV Wörgl 6:0.