„Někdy je podstatné zachovat klid a jindy je potřeba do toho vstoupit. Někdy si o to výkon týmu doslova říká. Těší mě, že kluci reagovali správně. Neurazili se, nezpomalili, ale naopak přidali. Někdy musí přijít podnět zvenku, aby si uvědomili, o co hrajeme,“ uvedl Adrian Guľa na online tiskové konferenci. A reagoval i na dotaz, jestli by podobný výkon stačil na postup do finále českého poháru MOL Cup, příští středu se o něj totiž stejní soupeři utkají od 17 hodin v Plzni. Teď v lize totiž nastoupily Teplice bez několika opor.

„Víme, že soupeř může být ještě silnější. Neměli k dispozici Kubu Mareše i další hráče, kteří můžou naskočit. Na to, jak jsou na tom bodově, se snaží hrát atraktivní fotbal, snaží se tvořit. Je znát práce trenéra Kučery,“ uvedl Adrian Guľa na adresu soupeře. „O to budeme v poháru ostražitější. Ale na to je ještě čas, ještě nás předtím čeká liga,“ upozornil kouč Plzně.

Jeho tým se snaží být úspěšný na dvou frontách, kromě tuzemského poháru se snaží ve FORTUNA:LIZE vylepšit současnou pátou pozici. Viktoriáni už devět zápasů v řadě neprohráli, ale na čtvrté Slovácko pořád ztrácejí pět bodů.

„Víme, že každý zápas musíme jít naplno,“ zopakoval Adrian Guľa svoji mantru a ještě se vrátil k prvnímu poločasu v Teplicích. „Ukázalo se, že jakmile nám chybí důraz, nasazení a sprinterské věci, tak nejsme dominantní,“ uvědomoval si nedostatky ve hře svého celku.

Brankář Talent týmu Plzeňského kraje Karel Šmíd je základním kamenem úspěchů mužstva, což prokazuje i v letošním play-off extraligy házené.
Můžeme jen získat, říkal si Šmíd před rozstřelem

Navíc ještě před pohárovým soubojem s Teplicemi přijede do Štruncových sadů právě 1. FC Slovácko.

„Hrajeme doma, kde jsme naposledy remizovali. Na sobotu se připravíme tak, abychom byli silní a zápas zvládli do vítězství,“ slíbil trenér Viktorie. „Potřebujeme však být soudržnější a týmovější,“ doplnil.

A v závěru online tiskové konference reagoval i na dotaz ohledně rychlého rozpuštění plánové Superligy pro tucet elitních týmů z Anglie, Itálie a Španělska.

„Rezonuje to teď ve fotbalovém světě, takže jsem to taky zaznamenal. Sledoval jsem to hlavně z toho pohledu, jak se chovají šéfové klubů a lídři z pozice hráčů i trenérů,“ přiznal Adrian Guľa, že celou kauzu sledoval jen zpovzdálí. I tak ale přivítal, že se její vznik zatím nezdařil.

„Myslím, že je dobře, že si fotbalisté můžou i nadále snít o zápasech s Realem Madrid, Bayernem Mnichov nebo Manchesterem City. Jako se to nedávno povedlo Plzni,“ dodal 45letý trenér.

Jeho prvořadým úkolem je teď dostat Viktorii vůbec do bojů o pohárovou Evropu.