Příbram i podruhé na jaře prohrála 0:4.

V Plzni ji načal už ve čtvrté minutě Kalvach, jehož střelu zpoza šestnáctky tečoval Kvída do protipohybu příbramského gólmana – Kočího. „Bohužel jsme inkasovali z první vážnější akce Plzně, která brzy přidala druhý gól a bylo prakticky rozhodnuto. Pro nás je teď důležité, abychom se připravili na další zápasy,“ říkal v pozápasovém hodnocení příbramský kouč Roman Nádvorník.

Plzeňský kapitán Milan Gulaš si proti Vítkovicím připsal už 71. bod v letošní sezoně. K výhře ale nestačil.
Venkovní trápení pokračuje. Hokejová Plzeň padla i na ledě Vítkovic

To už mluvil o momentu ze 17. mimuty, kdy Bucha na píchl míč mezi nohama brankáře Příbrami – 2:0. O pár minut později Limberského ránu skvěle vyrazil Kočí na roh. Další šanci měl stoper Hejda po Kovaříka, ale jeho hlavička se jen těsně nevešla mezi tyče.

Ve chvíli, kdy to vypadalo, že Příbramští srovnají krok, udeřili viktoriáni potřetí. Po hodině hry si Bucha navedl míč z pravé strany na střed hřiště a tvrdou střelou levačkou zvýšil na 3:0 pro Plzeň.

Dvacet minut před koncem předvedl další parádní centr levonohý záložník Kovařík, tentokrát na Řezníka, který byl faulován a sudí až po prozkoumání videa odpískal penaltu. Francouzský forvard Beauguel přenechal míč Buchovi, který tak střelou do šibenice zkompletoval hattrick – 4:0.

Viktoriáni už pak dovedli utkání k další jasné výhře.

„Fantastický divákům jsme se odvděčili čtyřmi góly. Zvládli jsme dva zápasy z jarní části, ale musíme být dál pokorní. Čeká nás ještě hodně práce, pořád vidím prostor ke zlepšení, abychom byli ještě silnější,“ brzdil slovenský kouč v plzeňských službách Adrian Guľa přílišný optimismus.

Viktoria Plzeň – 1. FK Příbram 4:0 (2:0)

Branky: 4. Kalvach, 17., 62. a 72. (pen.) Bucha. ŽK: Šimek, Rozhodčí: Hocek – Vlček, Vaňkát. Diváci: 9632.

Viktoria Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Limberský (74. Herc) – Bucha, Kalvach, Hořava – Kopic (64. Mihálik), Beauguel (82. Chorý), Kovařík.

Příbram: Kočí – Dramé, Šimek, Kleščík (46. Soldát), Nový – Polidar, Tregler, Zorvan (77. Kříž), Kvída – Jindráček (46. Cmiljanovič), Škoda.

Plzeňský brankář Aleš Hruška při minulém zápase s pražskou Spartou.
Hrušku teď trénuje někdejší parťák Kozáčik