Domácí začali stejně jako na jaře pěkně zostra. Už ve druhé minutě Hejdovi utekl Záviška a řítil se ze strany na Hrušku. Naštěstí pro hosty trefil jen boční síť.

Ve 12. minutě se dostal do šance plzeňský kanonýr Krmenčík - po chybě domácího Bederky ho kolmou přihrávkou poslal dopředu Procházka, ale Krmenčík napálil míč nad.

Hráči Bohemians aktivně napadali příliš profesorskou rozehrávku Plzně a dostávali soupeře pod tlak. A vytvořili si i několik gólových příležitostí. Hosty ale dvěma skvělými zákroky po střelách Závišky a Júsufa podržel gólman Hruška.

Pak ale plzeňský Procházka zbytečně fauloval uvnitř šestnáctky Haška a nařízený pokutový kop proměnil Júsuf - 1:0. Inkasovaný gól Viktorii probudil. Zpřesnila a zrychlila kombinaci, dostala míč pod kontrolu a brzy přišla odměna.

Hubníkův centr si na prsou ztlumil Krmenčík a tvrdě vypálil – gólman Valeš vyrazil míč jen před sebe a dobíhající německý obránce Schumacher si srazil míč do vlastní branky - 1:1.

V závěru prvního poločasu měli šanci Pražané - na hranici ofsajdu se zmocnil míče Záviška, běžel sám na Hrušku, ale plzeňský brankář jeho střelu vyrazil.

Plzeň ovládla úvod druhé půle a mohla jít do vedení – Procházka ale trefil tyč a Hořavovu bombu vyrazil Valeš.

Bohemians využili každou příležitost k brejku a po jednom z nich udeřili, když se trefil Záviška - 2:1.

Z vedení se však domácí dlouho neradovali - při rohovém kopu zapomněla obrana Bohemians na Procházku, který napálil míč do sítě a vyrovnal - 2:2.

Plzeň vyvinula velký tlak a soupeře, kterému došly síly, doslova válcovala. Vítězný gól už ale nevstřelila.

Hlasy po utkání

Pavel Vrba (trenér Viktorie): „Bohemka byla v první půli důraznější, dostala se do tří velkých šancí. Potom jsme měli i my velkou příležitost s Krmenčíkem. Nebyli jsme schopni uhrát osobní souboje, odkopnout  míč. Měli jsme velký problém s balony za obranou. Bohemka si to dobře načasovala, jejich hráči měli velký prostor. V závěrečném velkém tlaku jsme nebyli dostatečně trpěliví, nepřesně jsme stříleli, situace jsme měli dohrávat lépe. Byl to náročný zápas, divácky zajímavý. V dané chvíli nevím, jestli je bod pro nás hodně nebo málo. Výsledek je ale spravedlivý.“

Aleš Hruška (brankář Viktorie): „Chtěli jsme hrát útočně, ale soupeř měl šance z brejků i vinou naší nedůslednosti. Bohemka je důrazné, běhavé mužstvo a nám se je párkrát nepovedlo zastavit. Jeli jsme do Ďolíčku pro tři body a máme jen jeden. Až časem se ukáže, jestli je ten bod dobrý a nebo jestli jsme dva body ztratili.“

Martin Hašek (trenér Bohemians 1005): „Moje pocity jsou rozporuplné, ale vzhledem k závěru zápasu, který jsme dohrávali pod velkým tlakem a některým našim hráčům docházely síly, jsem s výsledkem spokojený. Měli jsme to dobře postavené, skvěle to fungovalo, ale pak se do našeho výkonu dostávaly trhliny. Když jsme šli do vedení na 2:1, mysleli jsme na výhru, ale vyrovnávací gól Plzně přišel velice brzy. Pak jsem cítil, že na výhru už síly nemáme. Myslím si ale, že jsme odehrál skvělý zápas.“

Bohemians Praha 1905 – Viktoria Plzeň 2:2 (1:1).
Branky: 24. Júsuf, 64. Záviška – 34. Schumacher, 66. Procházka ŽK: Bartek – Zeman, Petržela, Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Koval. Diváci: 5 000.

Bohemians: Valeš – Dostál, Krch, Šmíd, Schumacher – Reiter (84. Vaníček), Bederka, Hašek (46. Mašek), Bartek (79. Švec) – Júsuf, Záviška.

Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Procházka, Hrošovský – Petržela, Hořava (66. Chorý), Zeman (79. Čermák) – Krmenčík (85. Řezníček).

Třinec (v bílém) doma nestačil na Plzeň. Prohrál 2:3.
Hokejisté Škody vezou z Třince tři body