„Jsem rádi, že jsme vyhráli, ale byla tam spousta věcí, které musíme zlepšit. Nevytvořili jsme na soupeře takový tlak. Byla tam řada nepřesností, teď máme čtrnáct dnů na to, abychom potrénovali a zlepšili se,“ mohl si po utkání oddechnout plzeňský kouč Michal Bílek.

Zatímco on odpovídal do televizních kamer, hráči si užívali děkovačku před kotlem Viktorie.

„Gól v závěru vždycky zamrzí. Zvlášť když kluci podali srdnatý výkon, bojovali jeden za druhého. Takhle bojovně musíme hrát i proti dalším týmům, které nemají takovou kvalitu jako Plzeň,“ doplnil zklamaný zlínský trenér Jan Jelínek.

Viktoriáni udeřili hned v úvodu, Kopic si na pravé straně šikovně pustil míč a pláchl obraně. Zlínský stoper Simerský pak ve skluzu zahrál rukou a domácí dostali výhodu penalty. Míč si vzal proti svému bývalému klubu Beauguel a nemýlil se, v šesté minutě svým pátým gólem v sezoně otevřel skóre – 1:0.

Vůz Ford Focus WRC pilotovaný Václavem Pechem v servisní zóně.
PODÍVEJTE SE: Rallye Pačejov vede Kopecký, Pech poslal auto mimo trať

Jenže po čtvrthodině hry bylo vyrovnáno, Čanturišvili poslal trestný kop do plzeňské šestnáctky, kde hlavičkoval osamocený Vraštil a nedal reprezentačnímu gólmanovi Staňkovi šanci – 1:1.

Ani tohle varování však Plzeňským nestačilo, po další standardce musel znovu zasahovat domácí brankář, střelu Poznara vyrazil. Na druhé straně zazdil Kopic velkou šanci po zpětné přihrávce, a to ještě neuběhla ani 20. minuta.

Střelu Kopice pak srazila zlínská defenziva na roh a po něm vytáhl povedený zákrok gólman Šiška. A víc už Plzeň z převahy nevytěžila.

I proto poslal trenér Bílek po přestávce do hry místo Kopice druhého útočníka Chorého. A hned v úvodu druhé půle poslal Kalvach balon do šestnáctky na Buchu, ale ten zlínského gólmana nepropálil. Ale jinak byla ve hře viktoriánů řada nepřesností a z hlediště se začal ozývat pískot.

Domácí trenéři se snažili oživit hru dalšími střídáními, ale kýžený efekt to dlouho nepřinášelo.

Až v 84. minutě si Beauguel pohlídal ofsajdovou pozici a nádherně se hlavou pověsil do centru Janoška, gólman Šiška si sice na míč sáhl, ale v cestě do sítě ho nezastavil – 2:1. Plzeň už pak těsnou výhru uhájila a po reprezentační přestávky půjde z prvního místa. O tom, s jakým náskokem rozhodne nedělní derby pražských S.

Viktoria Plzeň – Fastav Zlín 2:1

Poločas: 1:1

Branky: 6. (pen.) a 84. Beauguel – 15. Vraštil,

Rozhodčí: Franěk – Caletka, Lakomý. ŽK: Kalvach – Conde. Diváků: 6121.

Viktoria Plzeň: Staněk – Řezník, Kaša, Hejda, Havel (82. Čermák) – Bucha, Kalvach (69. Janošek) – Kopic (46. Chorý), Sýkora (69. Kayamba), Mosquera (59. Šulc) – Beauguel.

Zlín: Šiška – Vraštil, Simerský, Cedidla, Fantiš – Čanturišvili (78. Jawo) – Tkáč, Janetzký
(84. Fillo), Conde, Dramé (70. Nečas) – Poznar (84. Hrdlička).