Na vedoucí gól Krmenčíka domácí ještě do přestávky zareagovali vyrovnávacím gólem Alvira, tři body pro hosty zajistila tečovaná střela Kopice osm minut před koncem.

„Myslím, že jsme viděli zajímavé utkání, obě mužstva se snažila hrát ofenzivně. My jsme měli víc šancí, mohli jsme rozhodnout dřív. Nakonec se k nám přiklonilo štěstí v závěru při tečované ráně Kopice,“ zhodnotil utkání plzeňský kouč Pavel Vrba.

„Plzeň hrála dobře, nás to utkání stálo hodně sil, které pak v závěru chyběly. Bohužel jsem oba góly dostal po tečovaných střelách,“ uznal i příbramský gólman Marek Boháč.

Plzeňští fotbalisté nastoupili v základní sestavě i s útočníkem Krmenčíkem, který minule doma proti Opavě střídal kvůli svalovému zranění už po půlhodině hry. Zato absence Kayamby bude delší, včera ho na levém kraji zálohy nahradil Kovařík.

Už ve druhé minutě zahrozil domácí kapitán Rezek, který si naskočil na centr z pravé strany a hlavičkoval nad. V páté minutě dával Čermák zpětnou přihrávku na hranici šestnáctky, jenže Kalvachova střela placírkou šla jen do náruče gólmana Boháče. V 11. minutě hledal Řezník prudkým centrem Krmenčíka, ten nestačil hlavou přesně zakončit, následná rána Hořavy šla hodně vedle.

Jak důležitý je pro viktoriány Krmenčík se ukázalo po dvaceti minutách, kdy Řezník poslal míč před branku a plzeňský forvard se otočil kolem obránce a tečovanou střelou propálil příbramského brankáře. Tři minuty na to po podobné akci a centru Čermáka zakončoval nedůrazně Kopic. Obránce Limberský pak pálil z 18 metrů těsně vedle.

Ve 34. minutě bylo po ojedinělé akci Příbrami srovnáno, Zeman si krásně zpracoval balon a poslal ostrý centr před branku, který zakončil přesně hlavou Alvir – 1:1. Viktoriáni chvilku trvalo než se z toho úderu vzpamatovali. Až v poslední minutě první půle proplachtil trestný kop Hořavy příbramským vápnem a tím poločas skončil.

Po změně stran chtěli hosté strhnout vedení zpátky na svoji stranu, ale dlouho se to nedařilo.

V 52. minutě hlavičkoval Krmenčík nad a po chybě domácí obrany vzápětí v další velké šanci prováhal moment pro zakončení. Potom přišly zajímavé momenty Příbrami, ale bez zakočení.

Po hodině hry zase přitlačila Plzeň, jenže střela Hořavy neprošla klubkem těl před brankou soupeře. Stejně jako rána Krmenčíka, která se odrazila od beka do tyče a ven. Následoval nádherný signál po rohu a zakončení Hořavy nad.

Nebezpečnou střelu Kalvacha gólman Boháč vyrazil. Další závar před domácí brankou skončil ranou Čermáka a reflexivním zákrokem brankáře. A tak přišla v 76. minutě radost Příbramských, jenže byla předčasná, Rezek zakončující Rezek stál v ofsajdu. V 79. hledal Hloušek při akci střídajících hráčů Chorého, tomu chyběl krok. Nakonec rozhodla tečovaná rána Kopice osm minut před koncem. Pak už si viktoriáni vítězství zkušeně pohlídali.

Fotbalová liga má teď reprezentační přestávku, po ní se viktoriáni představí až v pondělí 16. zří, kdy hostí od 18 hodin Jablonec.

HC Škoda Plzeň - Rungsted Seier Capital
Škodovka naložila výprask dánským mistrům z Rungstedu. Gulaš přispěl hattrickem