„Pro nás možná škoda, že jsme neudrželi vedení. Ale i Teplice měly šance a jednu proměnily. Proto je výsledek 1:1,“ říkal v televizním rozhovoru plzeňský kouč Pavel Vrba, který už se musel obejít bez Hrošovského, jenž odešel do belgického Genku, a odpočívat nechal obránce Limberského a Hejdu.

První velkou šanci zápasu měli domácí, ale Žitného střelu vykopával v 19. minutě na brankové čáře plzeňský obránce Hloušek. Chvilku na to o sobě dali vědět i viktoriáni, jenže Kayambova přihrávka Krmenčíka ve vápně nenašla.

Ve 34. minutě vyprášil Janošek z trestného kopu jen rukavice gólmana Grigara. Ale když o dvě minuty později přenechal trestný kop Kalvachovi, kolegovi ze středu zálohy, dobře udělal. Letní posila z Hané poslala míč do šibenice – 0:1.

Patrik Hrošovský.
Hrošovský po derniéře: Ve Viktorce jsem zažil spoustu krásných chvil

„Já moc gólů nedávám, takže tenhle byl zatím nejhezčí,“ vykouzlil po remíze nesmělý úsměv Lukáš Kalvach. „Zkouším to na tréninku. Kluci řekli, ať to jdu kopnout. Jsem rád, že to vyšlo. Ale bohužel to nevedlo k vítězství,“ litoval Kalvach.
Tepličtí se po přestávce hnali za vyrovnáním, ale Horova hlavička byla nedůrazná a Jakub Mareš mířil vedle. Po hodině hry mohla naopak Plzeň navýšit svůj náskok. Obránce Havel vybídl ke skórování Krmenčíka, jenže jeho tutovku zblokoval ve skluzu domácí stoper Jeřábek.

Dvacet minut před koncem pláchl do plzeňské obrany J. Mareš, Hloušek ho fauloval a trestný kop Hory vytáhl plzeňský gólman Hruška na roh. Až sedm minut před koncem domácí udeřili. Hosté zapomněli na Horu a ten po krásném pasu Petra Mareše vyrovnal – 1:1.

Strhnout vítězství zpátky na stranu Plzně pak mohl v nastaveném čase Beauguel, ale jeho hlavička po centru Hlouška šla přímo do brankáře Grigara. A centr Kalvacha pak zakončil Mihálik vedle. 

Viktoriáni jen potvrdili, že se jim na teplických Stínadlech nedaří, z posledních osmi zápasů tam vyhráli jediný. „Situace teď není moc dobrá, vypadli jsme z poháru a v lize jsme nezvládli tři zápasy. Máme týden na to se dát dohromady a příště už vyhrát,“ upíral Kalvach už zrak k nedělnímu zápasu s Opavou.

Táňa Benešová (uprostřed), vedle Věra Štruncová a Vladimír Jarý z Nadačního fondu západočeských olympioniků.
Odešla volejbalová legenda Taťána Benešová