Na jeden den tak finalisté 21. ročníku fotbalového turnaje základních škol vyměnili lavice za fotbalové sedačky na sparťanském stadionu a ze všech sil podporovali Tomáše Rosického při jeho posledním zápase.

Málokdo také ví, že byl "Rosa" patronem desátého ročníku McDonald’s Cupu. Před jedenácti lety se také účastnil tohoto svátku fotbalu, který probíhal na pražské Letné. 

Obránce Plzně Filip Vacovský.
VIDEO: McDonald's Cup. Turnaj, kterým prošli Čech, Kadeřábek či Vacovský

"Ten turnaj moc dobře znám a je strašně důležité pro ty malé hráče, fotbalisty tu konkurenci zažít," říká Tomáš Rosický. A co vzkazuje malým fotbalistům do další, v pořadí 22. sezony?

"Vzkázal bych jim, aby je to samozřejmě hodně bavilo. Je to turnaj a každý chce samozřejmě vyhrát, tak aby do toho dali všechno a aby vyhrál ten nejlepší," dodal.

Zdroj: McDonald´s Cup

Populární turnaj byl rozehrán během září na více než čtyřech tisícovkách základních škol. Ty nejúspěšnější fotbalové týmy se v průběhu roku kvalifikují na republikovou úroveň, kde zabojují o účast ve finále.

Pro účastníky turnaje jsou stejně jako v předchozích ročnících připraveny hodnotné odměny. Hlavní cenou pro vítěze 22. ročníku je zájezd na domácí zápas italského velkoklubu AC Milán, který se uskuteční na stadionu San Siro s kapacitou přibližně 80 tisíc diváků.

Veškeré informace o turnaji a registraci najdete také na oficiálních stránkách www.mcdonaldscup.cz.

Výsledky 21. ročníku McDonald’s Cupu: 1. místo - ZŠ Klegova, Ostrava, 2. místo - ZŠ Sever, Hradec Králové, 3. místo - ZŠ Heyrovského, Olomouc, 4. místo - ZŠ Březové Hory, Příbram, 5. místo - 33. ZŠ Plzeň.

Vítězem 21. ročníku turnaje je ZŠ Klegova z Ostravy
Finále McDonald's Cupu nabídlo krásné góly i silné emoce