„To mě opravdu udivuje, jak my s nimi nakládáme. V Opavě i teď máme jasné loženky a nejsme schopní najít správné řešení. Pak přijdou individuální chyby, a ty rozhodují. Body jsme v Příbrami nechali doslova ležet na trávníku,“ štvalo Straku.

Jestliže v první půli předvedl jeho tým solidní výkon, ve druhé na něj nenavázal. „Neumím si to vysvětlit. V první půli sehrajeme velmi dobrou partii a pak tohle. Chyby, které jsme udělali, byly fatální,“ mračil se.

Tomáš Wágner (v bílém).
Tomáš Wágner hodnotil porážku v Příbrami: Neslaný nemastný zápas

Diváci nakonec viděli jediný gól. Domácí skórovali po standardce, kdy si Kingue viditelně nastřelil ruku a odražený balon doklepl do sítě Soldát.

„Ruka? Byla no… Bohužel nemáme VAR. Ale svalovat za to na nikoho vinu nechceme. To musí rozhodovat někdo jiný. Já vidím hlavně ty fatální chyby u našeho týmu. Standardku jsme odbránili špatně, toho se musíme příště vyvarovat,“ nehledal Straka sympaticky výmluvy a věnoval se svému týmu.

Tři kola před koncem nadstavby je jasné, že jeho tým už se baráži nevyhne, byť teoretická šance stále existuje. „Já ale nejsem naivka. Jsme v baráži a musíme se na ni hlavně psychicky připravit. Každý hráč si to musí srovnat v hlavě. Dokud byla šance, tak jsem doufal, že se z té baráže dostaneme, teď už to nepůjde. Mrzí mě, že na nás přišel útlum po tom vydařeném konci základní části. Přišel v nepravou chvíli, ale musíme se s tím porvat. Teď uděláme maximum pro výhru nad Duklou, abychom se na baráž dobře naladili,“ zakončil Franz před úterním soubojem s posledním celkem soutěže.

Ondřej Lingr (v bílém) a spol. chtějí odčinit poslední nevydařené utkání v Opavě.
Mladík Ondřej Lingr: Nádvorníkovi záchranu přeji
Karvinský Majáles 2019 se odehrál v areálu Lodiček.
OBRAZEM: Majáles v Karviné byl plný hudby