Hrdý klub prohrál sedm z posledních devíti soutěžních zápasů a De Gea byl ve čtyřech duelech v řadě podepsán pod góly soupeře. Možnost, že by proto přišel o své výsadní postavení mezi třemi tyčemi, ale není ve hře. Vyloučil ji lodivod Manchesteru Ole Gunnar Solskjaer.

„Vůbec nepřemýšlím o možnosti, že bych Davida posadil, protože mu věřím. Pro mě je to nejlepší hráč, kterého United měli za posledních šest nebo sedm let. Je skvělý,"vyslovil Solskjaer důvěru bývalému hráči Atlética Madrid.

Radost fotbalistů Southamptonu - Fotbalista Southamptonu Shane Long (vlevo) se raduje se spoluhráči z gólu v utkání anglické ligy na hřišti Watfordu.
Irský útočník Long dal nejrychlejší gól v historii Premier League

Gólmanovi kritici argumentují čísly. Čisté konto nevychytal dva měsíce a v lize inkasoval už 50 gólů, což se žádnému brankáři United nestalo 40 let.

„Náročné momenty k fotbalu patří. Ale on si s nimi poradí a zase bude v pohodě,“ dodal norský kouč.

Manchesteru hrozí, že se nedostane do Ligy mistrů

Je ovšem otázkou, zda bude v pohodě samotný trenér Red Devils. Poté, kdy nahradil na Old Trafford Josého Mourinha, sice tým výrazně pozvedl, nyní je slavný klub opět v útlumu. Paradoxně se mu přestalo dařit poté, kdy byl Solskjaer „povýšen“ ze záskoku na stálého trenéra

Gabriele Alesi z AC Milan a jeho spoluhráči se radují po gólu z poloviny hřiště
Máte pár vteřin na gól a branka je daleko? Mladíci z Milána předvedli, jak na to

Ve čtvrtfinále Ligy mistrů Manchester hladce vypadl s Barcelonou a jeho jedinou šancí pro kvalifikaci do milionářské soutěže je tak umístění v TOP 4 v Premier League. K němu si však jeho hráči nepomohli v posledním týdnu, po debaklu 0:4 od Evertonu podlehli i městskému rivalovi City 0:2.

Tři kola před koncem ztrácejí United ze šesté pozice na čtvrtou Chelsea tři body. A právě s ní změří síly v nedělním šlágru na domácím stadionu.

Hvězda Juventusu a jeden z nejlepších fotbalistů světa Cristiano Ronaldo slaví gól proti Atléticu Madrid v osmifinále Ligy mistrů
Liga mistrů: Ronaldo zářil, Piqué se vrátil domů