Brankový účet otevřel už v desáté minutě z doráčky Chilwell. Dvě minuty nato přišla pro domácí další pohroma, když byl bez předchozího napomenutí vyloučen obránce Bertrand. Na početní výhodu zareagovali hosté bleskově a po devatenácti minutách hry vedli už o tři branky.

V posledních minutách první půle, za vytrvalého silného deště, ještě navýšili skóre Pérez a Vardy. Do šaten se tak šlo s děsivým skóre pro domácí 0:5.

Utkání 3. kola skupinové fáze Ligy mistrů mezi SK Slavia Praha a FC Barcelona
Body odvezli, smetí v šatně nechali. Barcelona by si měla vzít příklad z Japonců

Ačkoliv by, vzhledem k aktuálnímu stavu i počasí, nejspíš domácí nejraději zůstali už v šatně, na hřiště se po přestávce vrátili a hořkou odměnou jim byly další čtyři branky v jejich síti. V sedmapadesáté minutě dokonal svůj hattrick Pérez, stejný kousek se podařil i Vardymu, který svůj účet rozšířil ve druhé pětačtyřicetiminutovce o dva přesné zásahy. K demolici Southamptonu přispěl i Maddison.

Leicester tak ve velkém stylu zlomil jedno velké prokletí, když nikdy předtím nevyhrál páteční ligovou předehrávku. Navíc vyrovnal absolutní rekord Premier League, když stejným výsledkem roznesl před čtrnácti lety Manchester United fotbalisty Ipswiche. Na venkovním hřišti pak šlo o vůbec nejvyšší vítězství v historii Premier League.

Nejvyšší vítězství v historii Premier League:

Southampton - Leicester City - 0:9
Manchester United - Ipswich Town - 9:0
Newcastle United - Sheffield Wednesday - 8:0
Tottenham Hotspur - Wigan Athletic - 9:1
Chelsea - Wigan Athletic - 8:0
Chelsea - Aston Villa - 8:0
Southampton - Sunderland - 8:0
Manchester City - Watford - 8:0

Anglická fotbalová liga - 10. kolo:
Southampton - Leicester 0:9 (19., 39. a 57. Pérez, 45., 58. a 90.+4 z pen. Vardy, 10. Chilwell, 17. Tielemans, 85. Maddison).