V šestadvacátém kole 1. A třídy fotbalisté TJ Rozvadov přivítali pátý celek aktuální tabulky Slavoj Žihle. Domácí deklasovali soupeře 6:1. Střelecky se zaskvěl Janoušek, který rozvlnil síť soupeře hned čtyřikrát. Rozvadovští si tak výhrou s předstihem zajistili postup do přeboru kraje.

Lepší začátek měli hosté, ale jejich dva pokusy skončily vysoko v ochranné síti. Do patnácté minuty si domácí žádné šance nevypracovali, jen Janoušek vyzkoušel v páté minutě pozornost Bláhy. V 16. minutě „načal" Slavoj Kabourek – 1:0. Tři minuta na to začal svůj střelecký koncert Janoušek, kdy hlavou zvýšil na rozdíl dvou branek. Potom sice zahrozili hosté Kuntou, ale Benda byl namístě. Další pěknou akci „založil" Žemlička, jenž našel Mráčka, tomu chybělo více štěstí při zakončení. Další parádu vymyslelo trio Čížek, Mráček, Janoušek a posledně jmenovaný dal na 3:0. Krátce po gólu domácích mohl snížit Otcovský, Benda byl opět proti. Navýšení na druhé straně mohl zařídit ve 33. minutě velmi dobře hrající Mráček, ale opět vyhořel. V téže minutě vše napravil Čížek a diváci opět jásali – 4:0. Šest minut před poločasem uzavřel půlhodinku „snů" svým hattrickem Janoušek.

Druhá půle začala šancí domácích, ale na centr Janouška zkušený Čížek nedosáhl. Stejný hráč si nepřišel na gólmana Žihle krátce poté. V 55. minutě se naposledy v zápase zapsal do listiny střelců Janoušek. Po střelách Mráčka a Slowika, které ještě gólové nebyly, uzavřel své střelecké představení a poté jej trenér Chada vystřídal. Rozvadovští namlsáni náskokem na chvilku vypnuli a hosté po chybě Bendy snížili Horou na 6:1. domácí gólman svou chybu napravil, když vychytal Najmona. V závěru ještě nedal Žemlička, neujalo se ani sólo Kabourka a trestný kop Hobzy. V 84. minutě se už radovali hosté z druhé trefy, ale radost jim pokazil Benda.

„Prvních patnáct minut nebylo podle mých představ. Potom ale kluci začali hrát svoji kombinační hru a fotbal se musel všem líbit. Nádherné akce, často na jeden dotyk, krásné branky. Kluci předváděli fotbal na kterým muselo zářit každé oko všech přítomných diváků. Pochopitelně po velkém náskoku přišlo na naše kopačky uspokojení, ale to se stane každému týmu. Pěknými úniky a centry bavil fandy dobře hrající Mráček. Ale i ostatní zahráli velmi dobře. Jsem rád, že jsme si touto výhrou zajistili postup a soutěž můžeme dohrát v klidu," zářil spokojeností trenér Rozvadova Miroslav Chada.
TJ Rozvadov – Sj. Žihle 6:1
Poločas: 5:0. Branky: 15. Kabourek, 18., 29., 39. a 55. Janoušek, 33. Čížek. Rozhodčí: Kulhánek. ŽK: 1:2. Diváci: 40.
Rozvadov: Benda – Viterna (56. Svoboda), Kabourek, Bronec, Hobza, Slowik, Mráček, Žemlička, Janoušek (60. Horáček), Čížek, Křehlík.

Stanislav Sýkora