Divizní fotbalisté FK Tachov skončili po podzimní části na druhém místě s jednobodovou ztrátou na rezervou Táborska. Nedílnou součástí mužstva je jeho vedoucí Jan Vydra, a tak dnešní divizní dozvuky jsou v jeho režii.

Jak jste vy osobně spokojený s průběhem podzimní části soutěže?
Pohled do tabulky je určitě příjemný, naposledy byl takový snad v roce 1995, kdy se postupovalo do třetí ligy. Určitě jsme odehráli dobrý podzim, i když samozřejmě některé zbytečné ztráty mrzí. Ale je to fotbal a stejně jako Barcelona ani FK Tachov není kapela, aby vyhrávala pořád.

Vyskytly se z titulu vaší funkce nějaké „zádrhely". Jaká panovala atmosféra při utkáních?
Při domácích zápasech bylo vše v pořádku. Myslím, že v divizi patří Tachov zázemím, přístupem a vším okolo organizace zápasu k absolutní špičce. To není vychloubání, ale fakt, který potvrdí sudí a delegáti. Z tohoto pohledu nechápu, jak je možné hrát divizi v Čížové. Pro okresního čtenáře přiblížím, že je tam hřiště velikostí asi jako v Tisové, nic ve zlém proti Zetoru, srovnávám jen pro představu. Malé, křivé hřiště, letos navíc lajnované asi oslavencem, který na to šel ihned po příchodu z hospody. Zápis píšete v takové špeluňce mezi kabinou domácích a bistrem a modlíte se, aby si nikdo neobjednal čaj nebo kafe. Rychlovarná konvice totiž vyhodí pojistky a vy začínáte znovu, prostě blázinec.

Celý rozhovor si můžete přečíst v pondělním vydání Tachovského deníku.