Po čtyřech vítězstvích si pro první prohru v divizní soutěži zajeli fotbalisté FK Tachov na jih Čech. Na hřišti v Malše Roudné sice opět vstřelili tři branky, ale pět jich inkasovali.

„Do zápasu jsme vstoupili nekoncentrovaně a prakticky z prvního útoku domácích inkasovali. Potom jsme byli po celé utkání herně lepším mužstvem. Přesto, že jsme byli po herní stránce kvalitnějším týmem, domácí naše hrubky dokázali potrestat," zhodnotil utkání zklamaný trenér FK Tachov Zdeněk Michálek.

„Z naší strany to byl špatný začátek. Na polovině hřiště jsme prohráli souboj. Myslím, že to byl i nedovolený zákrok na našeho hráče a hned z následného útoku inkasovali. Pak jsme podle mého byli lepší a dokázali i vyrovnat," řekl k úvodu utkání autor vyrovnávací branky Jaroslav Kovařík, který svou trefu popsal slovy. „Dalo se zabíhat za jejich obranu. Viděl jsem, že Hudy (Hudec) má míč a zvedl hlavu. Věděl jsem, že mě to tam dá. Píchl jsem si to kolem gólmana, ale dostal se do úhlu a nevěřil si, že to dám. Tak jsem ještě „udělal" dva obránce, kteří naštěstí „projeli" a já dával prakticky do prázdné branky." Podle kanonýra byla velká chyba, že ještě do poločasu inkasovali. „Bohužel, ten hráč to trefil perfektně," konstatoval tachovský útočník.

„Ve druhém poločasu jsme tlačili, domácí úporně bránili a využívali každé příležitosti k protiútokům. Při nich byli jejich útočníci individuálně velmi dobře vybaveni a dokázali se prosadit jeden na jednoho. Potrestali naše chyby a proto taková prohra," viděl příčiny porážky tachovský útočník, jenž měl na kopačce i vyrovnání.

„Kluci mě říkali, že branka byla z poloviny odkrytá, ale v dané situaci to bylo hodně rychlé. Jarda Sadílek mi dal míč do nohy, mě tam „projeli" tři hráči, já přes ně rychle vystřelil a trefil jen boční síť," popsal příležitost na vyrovnání Kovařík.

Z prvního místa sesadila Tachov, po těsné výhře 1:0 s Rokycany, rezerva Táborska. Další mistrovské utkání sehrají Tachované také venku a to v sobotu od 17.00 hodin na hřišti Hořovicka.