Třinácté kolo mělo být posledním podzimním, ale mužstva druhé a třetí třídy ještě čeká o tomto víkendu dohrávka odloženého jedenáctého kola. Nejblíže k titulu podzimního mistra má ve druhé třídě rezerva Tachova. Kolo se odehrálo za nepříznivého počasí a většinou na vodou nasáklých trávnících. Přesto, nebo právě proto padlo hodně branek.

Třinácté kolo vidělo  jen 230 příznivců. Nejméně pak ve Studánce (15) a nejvíce v Konstantinkách (45). Padlo 36 branek, nejvíce  v Maršovkách (9) a tři góly padly v Lázních, Černošíně a Kostelci. Rozhodčí napomínali dvacet hráčů a nikdo z aktérů neviděl červenou kartu!

Plánští potvrdili v Lomu svou podzimní formu a s přehledem naplnili předzápasové tipy. V dresu hostů o sobě dal dvakrát vědět kanonýr Peklo, po přestávce jej napodobil nestárnoucí Mikač. Domácím svitla malá naděje v 57. minutě po brance Stece, ale o tři minuty později kontroval Gubča a bylo rozhodnuto (2:5).

Sulislavští jsou největším zklamáním přeboru a mizérii potvrdili i v Černošíně. Domácí se v závěru podzimu rozstříleli a po čtyřech gólech v Damnově se trefili třikrát na domácím trávníku (3:0).

Nováček ze Studánky nebyl v utkání s Damnovem favoritem a hosté šli také ve 13. minutě do vedení. Když se trefil na 0:2 Škalban, zdálo se být rozhodnuto. Dynamo ještě do poločasu snížilo, ale gólově stále tahalo za kratší konec. Devět minut před koncem snížilo na rozdíl jedné branky, ale na vyrovnání chyběly klid v koncovce a více času (2:3).

Dramatické utkání se hrálo v Lázních kam přijely Kšice. Po bezbrankovém poločasu se po hodině hry prosadil kšický L. Dýdek, ale po dvou minutách srovnal M. Hoffmann. Konečné slovo měl opět L. Dýdek a hosté si tak odvezli tři cenné body (1:2).

Ve sledovaném utkání se čekalo zda Borští potrápí vedoucí tým soutěže. Tachovská rezerva i bez posil z A týmu byla hlavně v koncovce lepším týmem a nakonec z toho byla vysoká výhra. Hosté už jen za stavu 5:0 dali Jutkou výsledku kosmetickou úpravu (5:1).

Jeden z favoritů soutěže zajížděl do Kostelce. Domácí ale při současné formě na bezdružickou Jiskru neměli. Přesto, že se v dresu hostů neprosadil kanonýr Korynta, stoprocentně jej zastoupil J. Gengel. Jeho dvě trefy a gól střídajícího L. Čady rozhodly o výhře Jiskry (0:3).

Nováček ze Záchlumí jel do Maršovek s vizitkou nebezpečného týmu. Krok s Hraničářem ale držel Motor jen čtvrt hodinu. Pak se hosté doslova „sesypaly", dostali lekci z produktivity a odvezli si pořádný výprask (8:1).