Fotbalisté stříbrského Baníku si po sestupu z krajského přeboru představovali vstup do 1. A třídy určitě jinak. Po dvou odehraných kolech jsou bez bodového zisku a mají pasivní skóre 3:5. Dnes mají možnost si nelichotivou bilanci vylepšit. Poprvé se představí na domácím trávníku a hostí Spálené Poříčí.

Nováček soutěže má na svém kontě tři body, když v prvním kole zvítězil překvapivě v Nýrsku (1:2). V domácí premiéře nestačil na Spartu Dlouhý Újezd (2:4). Podle trenéra Sparty Pavla Smoláka hraje nováček ze Spáleného Poříčí kombinační fotbal, ale jeho svěřenci dokázali využít chyb soupeře, jinak to byl prý vyrovnaný zápas. Baník tak určitě nečeká lehký soupeř.

„Pro nás je soupeř velkou neznámou. Hrajeme ale poprvé doma a chceme zápas zvládnout tak, abychom brali tři body," poznamenal trenér Baníku Miroslav Bárta, který vedl mužstvo ve Zruči a v týdnu měl na starosti přípravu. Kouč Baníku Jaroslav Patočka byl na dovolené a v pátečním utkání už by měla být trenérská lavička kompletní. Baník by měl nastoupit kompletní, podle posledních zpráv netrénoval v týdnu jen Týr.

 „Na devadesát procent pro zranění nenastoupí, jinak bychom měli být kompletní," upřesnil zdravotní stav kádru stříbrský lodivod, jenž má o taktice jasno. „Určitě nebudeme hrát žádného zanďoura, chceme hrát útočně, ale směrem dozadu musíme být obezřetní," dodal Bárta.

Utkání se hraje na stadionu Baníku v pátek od 18.00 hodin a řídí ho Mazán.