Fotbalisté stříbrského Baníku „jedou". Jejich sérii bez porážky nezastavil ani čtvrtý tým průběžné tabulky. V utkání 1. A třídy porazil Baník mužstvo FK Horažďovice 3:2 a po zaváhání Nýrska se dostal s jednobodovým náskokem do čela průběžné tabulky.

Souboj druhého a čtvrtého celku průběžné tabulky nabídl kvalitní fotbal. Stříbrští po několika zápasech, kdy museli otáčet nepříznivé skóre, tentokrát měli utkání dobře rozehrané. V 18. minutě šli dovedení a šest minut na to už vedli 2:0. Hosté využili v závěru poločasu zaváhání Baníku a utkání zdramatizovali.

Naděje Horažďovic na vyrovnání trvala po přestávce jen dvě minuty. Domácí šli opět do dvoubrankového vedení a to drželi téměř do konce utkání. Hosté snížili v 79. minutě, ale Baník dotáhl zápas do vítězného konce.

„Museli jsme před utkáním řešit sestavu, protože Tůma, Florus a Eliáš nemohli ze zdravotních důvodů nastoupit. Je potěšující, že kluci kteří nastoupili, utkání zvládli velmi dobře a dokázali že mají svou kvalitu," pochvaloval si výkon hráčů vedoucí Baníku Milan Tůma.

„Samotné utkání se pro nás vyvíjelo velmi dobře. Vypracovali jsme si dvoubrankový náskok. Zbytečnou chybou na konci poločasu jsme nechali hosty snížit, ale hned po přestávce si opět vzali zpět dvoubrankové vedení. Hrál se oboustranně dobrý fotbal, nahoru, dolů. Pro diváky určitě atraktivní a Horažďovice potvrdily pověst, která je provázela. V závěru bylo znát, že jsme nemohli vzhledem k marodce střídat jak bychom si představovali. Jsem rád, že kluci utkání zvládli a předvedli dobrý výkon," dodal vedoucí.

B. Stříbro – FK Horažďovice 3:2
Poločas: 2:1. Branky: 18. a 47. Bláha, 24. Bůžek – 39. Květoň, 79. Boř. Rozhodčí: Kafka. ŽK: 2:3. Diváci: 94.

Baník: Dostál – Ulč, Blažek, Pavlas, Hřebík, Kohut, Turek, Pleško, Petrlák (90. Křelovec), Bláha (81. Mikulovský), Bůžek (86. Svoboda). Trenér: J. Aubrecht.