Jak viděli duel trenéři? Josef Pátek, S. Manětín: „My jsme čekali nováčkovskou euforii domácího týmu, nasazení a bojovnost. To se potvrdilo. Moc informací jsem o mančaftu jinak neměl.

My jsme, možná až zbytečně, začali s defenzivním rozestavěním a to se nám nevyplatilo. Od 20. minuty jsme hráli velice špatně. Mužstvo se dostalo pod velký tlak, ale naštěstí jsme udrželi vyrovnaný stav. Do druhé půle jsme to trochu přeskupili a z naší strany to bylo mnohem lepší. Soupeř byl nebezpečný, ale po čtvrté brance se hra uklidnila a dalo by se říct, že jsme měli hru pod kontrolou.

Druhá půle už byla daleko lepší. Máme hodně ofenzivně laděný tým. Dnes jsme ještě hráli s náhradním útokem, protože oba útočníky máme s národním týmem na plážovém fotbale. Naše výkonnost po jejich návratu půjde ještě nahoru. Rozhodně jsem spokojený hlavně se ziskem bodů. Mrzí mě, že jsme dostali tři góly, což je v poslední době časté. To se měnelíbí.“ Milan Tůma, B. Stříbro: „Dostávali jsme hodně laciné branky. V prvním poločasu jeden po standardce a druhý po naší hrubé chybě.

Druhý poločas nám soupeř ukázal, že má kvalitní individuality, které dokážou vzít zápas na sebe a rozhodnout. Po inkasovaném brzkém gólu se naše hra úplně zhroutila. Byly to hlavně zbytečné ztráty míče ve středu hřiště, které soupeř dokázal potrestat. Chtěli jsme s Manětínem hrát otevřený fotbal, ale ukázalo se, že my s nimi takto hrát nemůžeme. Jejich brejky byly smrtící. Musíme se oklepat a jít dál. Nebudeme z prohry dělat žádnou tragédii. Je ale třeba, abychom se, byť nevydařeného zápasu, poučili.“