Mužstvo B. Stříbro sahalo dlouho v utkání Fincentrum krajského přeboru po bodu, ale na hřišti SK ZČE Plzeň nakonec prohrálo 1:0.
Utkání nevalné kvality s minimem šancí rozhodla jedna chyba stříbrské obrany. V první půli byla znát nervozita na obou stranách, hra se odehrávala především mezi šestnáctkami. Šance ohrozit branku jednoho z týmů přinášely především standardní situace. V 15. minutě trefil z přímého kopu Hřebík jen dobře postavenou zeď a odražený míč Dyk neumístil mezi tyče. Na druhé straně zahrozili z rohového kopu domácí, Beke však pohotově zasáhl a Vohrnu vychytal. Přímé kopy Baníku zahrával, při absenci zraněného Jareše, Bůžek. Jeho pokusy ve 29. a 37. minutě však mířili do míst, kde stál plzeňský gólman.

Úvod druhého poločasu přinesl první velkou šanci Baníku. Florus se proháčkoval mezi plzeňskými obránci, ideálně předložil Pubrlemu, který však pálil trestuhodně nad! Varování stříbrské obraně přišlo v 55. minutě, kdy se na Bekeho řítil rozběhnutý Bednář. Beke mu však na poslední chvílí míč od kopačky vyrazil. V 70. minutě chybovali stříbrští ve středu hřiště, Šaman už nestihl míč unikajícímu Bednářovi ukopnout a Vít zakončoval do prázdné branky – 1:0. Stříbrští zůstali jako opaření a Bednář mohl o minutu později přidat gólovou pojistku. Tentokrát však Šaman ve spolupráci s Bekem gólu zabránili. I přes snahu o vyrovnání se hráči Baníku do zakončení nedostali. Šanci k vyrovnání přinesla až 89. minuta, kdy po přímém kopu Honzíka musel zasahovat plzeňský gólman Řezáč.

„Úkol jsme nesplnili. Jeli jsme si pro bod, ale těžko na něj můžeme pomýšlet, když v samotném utkání pořádně nevystřelíme na branku,“ neskrýval zklamání trenér Baníku Jaroslav Patočka. „První poločas byl vyrovnaný, ve druhém jsme byli lepší, ale naše koncovka je žalostná. Domácí využili jednu ze dvou našich chyb a proto berou tři body. Fotbal to oboustranně nebyl kvalitní, nám se nedařilo v záložní řadě. Nedá se nic dělat, bojujeme dál a musíme se připravit na Rapid,“ dodal odhodlaný Patočka.
Baník: Beke – Hřebík, Průša (74. Valena), Petraška, Honzík, Šaman, Pubrle (66. Ábel), Florus, Kertys (63. Blažek), Dyk, Bůžek.

Karel Lukeš