Výhra v Milevsku 5:3 bude mít cenu, pokud ji mužstvo FK Tachov potvrdí na domácím trávníku. Příležitost k tomu má v sobotu, kdy od 17.00 hodin hostí FK FC Písek. Soupeř Tachovanů získal zatím o bod více, ale domácí by rádi po tomto utkání svého soupeře předstihli.

Příznivci si budou muset zvykat, že častým soupeřem FK Tachov budou týmy z jižních Čech. Jedním z nich je Písek, který po dvou výhrách 3:0 remizoval doma se ZČE Plzeň 3:3. „Ten zápas jsem sledoval. Domácí mají v kádru mladé a šikovné hráče, které diriguje zkušený Zušťák. Jako každý, tak také Písek je soupeř k poražení. Musíme si dát hlavně pozor na „rychlíky" po krajích," má soupeře přečteného trenér FK Zdeněk Bečka, jenž si všímal další jeho silné stránky a to je zahrávání standardních situací.

„Dnes už se takřka každé mužstvo na tyto kopy spoléhá a Písek není výjimkou. Já jsem v posledních zápasech nebyl naopak spokojený s jejich bráněním, a tak se jim na pátečním předzápasovém tréninku budeme věnovat (poz. red.: článek vznikal před tímo tréninkem). Chceme při bránění změnit trochu rozestavění a musíme být při jejich bránění hlavně důraznější," ví své kouč.

Podle posledních zpráv z kabiny má realizační tým k dispozici kompletní kádr. „Někteří kluci mají nějaké šrámy, ale není to nic, co by mohlo ohrozit jejich start. Přetrvávající problémy s achilovkou má Petr Šácha, ale také on by měl být k dispozici, pokud na pátečním tréninku nedojde k výrazné změně," potvrdil kompletní kádr tachovský lodivod.

„Jak už jsem řekl, každý soupeř je hratelný, my se musíme vyvarovat chyb a nepustit Písek do rychlých brejků. Věřím, že se prosadíme v koncovce a zápas dovedeme do vítězného konce," je optimistou Bečka.

Utkání se hraje v sobotu od 17.00 hodin na městském stadionu a řídí ho Trska.