Již tradičně nezaváhala ani Studánka, která na domacím hřišti porazila Konstantinovy Lázně 5:1. O debakl kola se postarali hráči Částkova, konkrétně pak Lukáš Bydžovský.

Ten hned šesti přesnými trefami přispěl k výhře Částkova nad Sulislaví v poměru 8:0. Své utkání za sebou má také Kostelec a Bezdružice. Kostelec přijel do Bezdružic s omezenými možnostmi. To slovy shrunul Ondřej Kuchár, který s Kostelcem přicestoval: „Chybí nám dost lidí, ale myslíme si, že bychom tu mohli bodovat. Body potřebujeme. Přijeli jsme sem po výhře se Sulislaví poměrně spokojení. Vyhráli jsme tam 3:0, ale to byl s námi i Čára (David Kolářský), ten je v Praze, na nějakém veletrhu. Určitě ho dneska postrádáme,“řekl Ondřej před zápasem.

David Kolářský prý hodně sportuje, běhá a hned v úvodu utkání svému týmu hodně chyběl. Domácí od samého počátku dobře kombinovaly, díky čemuž si vytvořily řadu zajímavých šancí. První z nich přišla ve 13. minutě, kdy Sládek z přímého kopu trefil tyč. A dvě minuty na to skóroval Maroušek. To byla pro hosty z Kostelce velká rána, hráči se podle mínění Kosteleckého brankáře Michala Kudry po této situaci psychicky složili. „Střelu z přímého kopu ze 13. minuty jsem viděl. Kdyby střela neskončila na tyči, tak by to gól stejně asi nebyl. Ale dvě minuty na to jsme stejně branku dostali. Tato situace příjemná nebyla. Byly to naše klasické chyby. Dostali jsme zbytečný gól ze středu hřiště.“ Poté se v první půli radovali postupně podruhé Dominik Maroušek – 2:0 a v samém závěru první půle ještě upravil na 3:0 Milan Sládek. „Půle byla z naší strany hrozná. Všude jsme byli pozdě. Zdá se mi to, jako bychom celou první půli jenom odchodili,“ řekl o přestávce frustovaný brankář hostí Michal Kudry.

V 61. minutě došlo na střídání hostí. Ze hřiště odešel Lukáš Honzík a hned hodnotil hru po přestávce: „Je to lepší než první poločas. Začali jsme trošku běhat. O půli jsme vystřídali, na hřiště přišel kvalitní hráč Láďa Netrh, který hraje na stoperovi. Od té doby se to zlepšilo. Dali jsme dvě branky. Ještě bychom mohli i bodovat, avšak to musíme ještě přidat. Když kluci zaberou, bylo by to dobrý,“ hodnotil už klidný Lukáš Honzík.

Nakonec hosté body v Bezdružicích nezískali. Domácí si ani jeden bod vzít nenechali. V 89. minutě za stavu 3:2 totiž vyhrál na pravé straně hřiště Roman Fojtík osobní souboj, zastavil si míč, nacentroval ho před bránu, kde stál pozorný Miroslav Filip, který ze vzduchu pohotově skóroval na konečných 4:2. „Já jsem střídal ke konci. V závěru jsme se ještě snažili o příznivější výsledek, sahali jsme po remíze. Jenom jsme tlačili do předu a snažili se dát třetí gól. Vsadili jsme na to všechny karty a nepovedlo se nám to. V závěru jsme už všichni mleli z posledního, tak jsme udělali, co jsme udělali, nevyšlo to, a tak uvidíme příště,“ shrnul závěr zápasu Ondřej Kuchár.

„Vyhráli jsme. Myslím si, že zaslouženě. Soupeř se dostal do hry až ve druhém poločase za stavu 3:0. Potom to bylo z naší strany takové nervózní. V závěru se však ještě podařilo přidat čtvrtý gól. Myslím si, že jsme si dnešní výhru opravdu zasloužili,“zhodnotil s úsměvem trenér Bezdružic Jan Bastl, který ještě pochválil svůj tým, že se chce stále zlepšovat.

BEZDRUŽICE – KOSTELEC 4:2

Poločas: 3:0. Branky: 15., 23. Maroušek, 25. Sládek, 89. Filip. Rozhodčí: Landrgott – Košátko, Bezvoda. ŽK: 0:1. Diváci: 40
Výsledky dalších utkání II. třídy

LOM – KŠICE 2:0
Poločas: 1:0. Branky: 27. Bukva, 61. Stec. Rozhodčí: Uhlíř – Hora, Milota. ŽK: 1:1. Diváci: 35

ČERNOŠÍN – STŘÍBRO B 2:3
Poločas: 1:1. Branky: 41. Vondraš – 79. Bláha – 22. Šaman, 65. Tesař, 75. Pleško. Rozhodčí: Hromka – Kozelka, Trnka. ŽK: 2:3. ČK: 92. Novák( Stříbro B). Diváci: 40

STUDÁNKA – K. LÁZNĚ 5:1
Poločas: 3:0. Branky: 16., 40. Horáček, 28. Kořínek, 66. Pohlot (vlastní), 77. Půža – 58. Hospodářský. Rozhodčí: Šichevičová – Černovský, Šašek. ŽK: 3:1. Diváci: 32

SULISLAV – ČÁSTKOV 0:8
Poločas: 0:3. Branky: 17., 27., 66., 69., 70., 89., Bydžovský42. Pták, 76. Štípek. Rozhodčí: Horváth – Mička, Leskovianský. ŽK: Hráno bez karet. Diváci: 81

Michal Gengel

Věž kostela Nanebevzetí Panny Marie je obestavěna lešením.
Ve věži se opravily také interiéry