Chodovoplánský Slavoj odjížděl do Nepomuku jako outsider utkání. Nakonec si ale překvapivě připsal do tabulky 1. A třídy dva body a postaral se tak o největší překvapení kola. Vydřel remízu 3:3 a v penaltovém rozstřelu byl Slavoj úspěšnější v poměru 3:4.

Slavoj byl urostlým hráčům Nepomuku více než vyrovnaným soupeřem, ale co se týče skóre, tahal za kratší konec a vedení domácích stále jen dotahoval. Skóre utkání otevřel Nepomuk v 35. minutě, kdy se trefil Šimáně. V dalším průběhu měli blízko ke skórování oba týmy, ale chyběla lepší koncovka. Pět minut před koncem poločasu byl v šestnáctce Nepomuku nedovoleně zastaven Chval a pokutový kop proměnil Soukup.

Hostům se nepovedl vstup do druhého poločasu a už v 54. minutě inkasovali podruhé. Nepomuk se ale z vedení radoval jen pět minut, o vyrovnání se postaral Chval. Chodovoplánští bojovali, měli několik příležitostí zápas otočit, ovšem ani domácí nebyli pasivní. Gólově se dokázali prosadit opět Nepomučtí, kteří v 78. minutě skórovali na 3:2 a měli blízko k výhře. Pět minut před koncem zápasu se prosadil opět Chval a zajistil hostům vyrovnání. Branka zmrazila snažení domácích a Chodovka měla dvě obrovské šance. Nejdříve postupoval sám na branku Soukup, příležitost měl následně i Chval, ovšem skóre se už nezměnilo.

„Je to pozdě, ale mužstvo se zvedá. Kluci neskutečně bojují, dokážou se prosadit i proti papírově silnějším týmům. Je jen škoda, že jsme v Nepomuku nedokázali využít v závěru dvě tutovky, mohli jsme mít i tři body," litoval trenér hostů Saša Suk.

„Musíme být ale spokojeni. Odjížděli jsme k utkání jen s dvanácti hráči a brzy museli střídat zraněného Ščasnára. Nasazení a bojovnost kluků byla více než stoprocentní, v tomto ohledu si celé mužstvo zaslouží pochvalu. Odměnou mu jsou dva body," doplnil své hodnocení zápasu Suk.

FK Nepomuk – Sj. Chodová Planá 3:3 (PK 3:4)
Poločas: 1:1. Branky: Kalabza, Voráček, Šimáně – Chval 2, Soukup. Rozhodčí: Petrželka. ŽK: 2:3. Diváci: 60.

Slavoj: Petrželka – Potočný, Abramčuk, Hanko, Kutička, Plecitý, Soukup, Ovčačík, Rolko, Ščasnár (15. Radil), Chval.