V osmadvacátém kole 1. A třídy v kopané si mužstvo TJ Chodský Újezd dojelo do Žichovic pro vysokou prohru 0:4. Přes ní zůstává náš zástupce na třetím místě, které znamená boj v baráži o postup do krajského přeboru.

Hrál se vyrovnaný duel a v prvních třiceti minutách nic nenasvědčovalo tomu, že by hosté měli odjet s takovým debaklem. „První poločas se hrál vyrovnaný fotbal mezi vápny. Ani jedno mužstvo si za 35 minut nevytvořilo vyloženou šanci. Ve 37. minutě se míč odrazil od země do Vejvodovi ruky a rozhodčí neváhal písknout penaltu, kterou domácí proměnili. Dvě minuty před přestávkou měl vyrovnání na noze Kurčík, ale minul branku," popsal klíčové okamžiky prvního poločasu trenér TJ Chodský Újezd Jiří Dufka.

Druhý poločas začali hosté aktivně, ale velmi často odevzdávali míč soupeři. V 67. minutě se nedomluvil gólman Čepelák s Opavou a domácí pohodlně zvýšili na 2:0. Když si v 78. minutě hosté pomohli nedovoleným zákrokem, Špírek z trestného kopu vymetl šibenici a bylo rozhodnuto. Chodský Újezd se snažil alespoň o čestný úspěch, místo toho inkasoval z protiútoku čtvrtou branku.

„V neděli jsme se vydali na dlouhou cestu pod zříceninu hradu Rábí a musím říct, že máme za sebou nepovedené utkání. Vlastní nedůsledností a bohorovným přístupem jsme si utkání prohráli sami. Jsem smutný z přístupu hráčů k tomuto utkání. Na střídání jich bylo tak devět. Přísnější měřítko snesou jen výkony J. Pikla a L. Pikla mladšího. Víc bych to nepitval. Soupeř nebyl tak dobrý abychom s ním nemohli hrát minimálně vyrovnaný zápas," neskrýval rozčarování Dufka.

TJ Žichovice – TJ Chod. Újezd 4:0
Poločas: 1:0. Branky: Špírek 3, Butnaru. Rozhodčí: Kohout. ŽK: 4:2. Diváci: 115.

Ch. Újezd: Čepelák – Beneš, L. Pikl ml., Vejvoda, L. Pikl st., Opava, Vyskočil, J. Pikl, Kurčík, P. Pikl, Jílovec. Střídali Trejbal a Štěrba.