Divizní fotbalisté  FK Tachov se v současné době nenachází v dobré formě. V posledních zápasech se jim nedařilo herně a ani výsledkově. V sobotu je čeká na domácím trávníku západočeské derby a do Tachova přijede pátý celek, FC Rokycany.

V tachovské kabině po středeční dohrávce s Hořovickem žádná dobrá nálada nepanuje. Prohra 1:2 ještě více zkomplikovala situaci FK Tachov, který se v tabulce blíží k sestupovým vodám.

„Proti Hořovicku to byl  špatný výkon. Kluci to mají hlavně v hlavách. Inkasujeme často laciné branky a na druhé straně naše šance nedokážeme proměnit. To hráče sráží a pak jsou tady výkony jaké jsou. Chybí více bojovnosti a nasazení, když už se herně nedaří," vrátil se ke středeční dohrávce trenér FK Tachov Zdeněk Bečka, který měl na lavičce matadora R. Mráze a dva dorostence. Podle jeho slov tomu nebude v sobotu jinak. „Bohužel, Martin Dvořák byl dokonce hospitalizovaný, takže s ním počítat nemohu a v současné době je nás akorát ze stávajícího kádru jedenáct. Na lavičku půjdou opět dorostenci," nastínil momentální situaci kouč.

Rokycany prožívají výbornou až snovou sezonu a jsou v tomto utkání jasným favoritem. Soupeře má tachovský lodivod „přečteného", ale jak sám říká, záleží na tom, jak se jeho svěřencům podaří přednosti soupeře eliminovat přímo na trávníku a pokud možno využít jeho slabin.

„Rokycanští hrozí hodně a dávají branky ze standardních situací, na to si musíme dát velký pozor. Pokud bychom je dokázali ubránit a proměnili nějakou svou příležitost, tak máme šanci na dobrý výsledek," má jasno kouč. A jaký výsledek by bral: „Samozřejmě výhru, potřebujeme pro klid tři body. Doufám, že zápas zvládneme," dodal Bečka.

Utkání se hraje v sobotu od 17.00 hodin a řídí ho Průcha.