Neskutečné drama připravili divákům aktéři okresního derby v 1. A třídě. Utkání T. Přimda –  Sp. Dlouhý Újezd skončilo 6:6.  Sparta prohospodařila tříbrankový náskok a byla dokonce na pokraji prohry, remízu zachraňovala v 90. minutě. 

Hosté začali sebevědomě, drželi míč na svých kopačkách, ale první vážnější branky přišlo ze strany Tatranu. Ve čtvrté minutě se trestný kop Zámečka otřel o břevno. K větší ofenzivě Sparty zavelel Roháč, jehož pokus vyškrábl Landrgott na roh. Po centru Stoklasy hlavičkoval Bydžovský jen do Opavy a souboj Bukvy s Landrgottem vyhrál domácí gólman, který ale vzápětí kapituloval po střele V. Zemana – 0:1. Běžela 15. minuta a na kopačce měl druhý gól hostů Bukva, souboj s gólmanem prohrál. Poprvé platilo „nedáš, dostaneš" v 18. minutě, kdy Zámeček překvapil z trestného kopu Mrázka – 1:1. Domácí asi ještě slavili, protože o minutu později si Sparta zásluhou Bukvy vzala vedení zpět – 1:2. Další střelecký pokus přimdského Zámečka a vzápětí jeho další nádherná střela znamenající vyrovnání se vešly do dvou minut. Ve 20. minutě tak bylo opět srovnáno a sedmiminutovou gólovou „přestávku" vyplnil dvěma pokusy Zámeček, gólman Mrázek už byl pozornější. Stav se měnil ve 28. minutě kdy po akci aktivního Bukvy skóroval Houda – 2:3. Závěr poločasu až na průnik domácího Krýsla, který zneškodnil Mrázek, patřil jasně Spartě. Ve 34. minutě střet domácího Kovárníka s Bukvou posoudil rozhodčí Vocelka jako penaltový a jeho exekutor Mrázek se nemýlil – 2:4. Obrana domácího týmu nestačila zachytávat ryhlé útoky Sparty a ve 40. minutě se trefil Bydžovský – 2:5. Tatran byl na „ručník" a další dva útoky Sparty i zásluhou špatných finálních přihrávek  domácí gólman včasným vyběhnutím vyřešil.

Do druhého poločasu domácí trenér Sopko přeskupil řady a tento tah mu vyšel. Do obrany se „zatáhl" Krýsl a Kovárník uplatnil své přednosti ve středové řadě. Domácí na Spartu doslova „vlétli" a bohorovná Sparta si koledovala.  Po nepřesné střele Muchy už byl v 51. minutě Kovárník úspěšný a snížil na 3:5. Zatímco Tatranu narostla křídla, Sparta byla v těchto momentech zápasu jen stínem mužstva z prvního poločasu. V těchto fázích podržel hosty při pokusech Hečka a Kovárníka gólman. V 68. minutě se při sólu Houdy vyznamenal jeho protějšek. Poslední dvacetiminutovka nebyla pro slabší povahy. Sparta se sice zvedla, ale koncovka byla žalostná. Stalo se pravidlem, že na tři neproměněné „tutovky" hostů odpověděl Tatran jedním gólem. První sérii zakončil sólem Bukva, domácí gólman jej vychytal a v 70. minutě Sopko snížil na 4:5. Na další šance Bydžovského, V. Zemana  a Stoklasy odpověděl v 81. minutě vyrovnáním Mucha – 5:5. Aby toho nebylo málo, tak Sparta měla další slibné akce, ale v 88. minutě se hrad Přimda a stadion v podhradí otřásl v základech. Zámeček poslal domácí do vedení 6:5. Vše vypadalo na dokonalý obrat, ovšem v 90. minutě vyrovnal hlavou Bukva na 6:6. Penaltový rozstřel vyhrála Sparta 3:5,  za domácí nedal Růžička.

T. Přimda – Sp. Dl. Újezd 6:6
Poločas: 2:5. Branky: 18., 20. a 88. Zámeček, 51. Kovárník, 70. Sopko, 81. Mucha – 15. V. Zeman, 19. a 90. Bukva, 28. Houda, 34. Mrázek PK, 40. Bydžovský. Rozhodčí: Vocelka. ŽK: 3:2. Diváci: 150.

Tatran: Landrgott – Sopko, Opava, Jan Hečko, Teplárek, Zámeček, Karásek (69. Růžička), Krýsl, Mucha, Mylý, Kovárník. Trenér Sopko.
Sparta: Mrázek – Gabčo (75. L. Havel), Bučan (89. Pernglan), Houda, Bydžovský (74. Stránský), V. Zeman, Roháč, Tůša, Stoklasa, Bukva, P. Zeman. Trenér Smolák.