Los druhého kola 1. A třídy ve fotbalu proti sobě svedl oba zástupce Tachovska v této soutěži. Pikantní souboj TJ Chodský Újezd – Slavoj Chodová Planá skončil výhrou domácího celku 3:1. Zápas v Horní Jadruži nesl všechny znaky derby. Bylo v něm hodně emocí, vyloučení, padly čtyři góly a hrálo se před „divizní" návštěvou.

Hráči Chodského Újezdu na svého soupeře doslova vlétli a úvodní minuty patřily jasně domácím. Rychlý pohyb dělal hráčům Slavoje velké problémy, ale Dufkovo hoši dlouho nedokázali svou převahu přetavit ve vedoucí branku. První velkou příležitost měl J. Pikl, pálil vedle. Hosté se k ohrožení branky dostali v deváté minutě, kdy B. Soukup netrefil mezi tyče a vzápětí střelu Ovčačíka kryl Slivoně. Na druhé straně Petrželka vychytal Peštu, který si ale spravil chuť ve 20. minutě. Po pohledné akci poslal domácí do vedení – 1:0.

Hosté se pomalu vzpamatovávali. Mezi 25. a 35. minutou vyrovnali hru a měli blízko k vyrovnání. Ovčačík ve výhodné pozici pálil vedle, střelu Černohorského chytil Slivoně a na gólmanovi domácích „vyhořel" i Abramčuk. Pak přišel protiútok domácích a P. Pikl nastřelil břevno. Největší šanci Slavoje v utkání měl ve 39. minutě Chval, ovšem sám souboj s gólmanem prohrál, Slivoně jeho pokus vykopl reflexivně mimo tyče. „Nedáš, dostaneš" se opět potvrdilo. Přišel protiútok, který nekompromisně zakončil Kurčík – 2:0.

Do druhého poločasu nastoupili domácí opět aktivněji než soupeř a už ve 46. minutě „vyprášil" Petrželkovo rukavice P. Pikl. S přibývajícími minutami se Slavoj ve snaze zápas ještě zdramatizovat stále více tlačil do útoku. V 51. minutě souboj Chval, Slivoně vyhrál opět domácí gólman. O minutu později kanonýr Slavoje netrefil mezi tyče. Domácí přecházeli do rychlých kontrů a jeden z nich před L. Piklem ml. „hasil" v 60. minutě až gólman Petrželka. Hosté se na rozhodčího Marouška zlobili po zákroku domácí obrany v šestnáctce na Ovčačíka, ale ten zůstal ledově klidný. V 72. minutě spálil tutovku P. Pikl.

V 76. minutě domácí vyrobili hrubku a Ovčačík ji potrestal – 2:1. Poslední čtvrthodina byla hodně hektická a plály emoce. Nápor Slavoje se ale nekonal, musel stále při útocích domácích myslet na zadní kolečka. L. Pikl ml. i P. Pikl pojistku v podobě třetí branky nepřidali, na druhé straně trestný kop Ovčačíka skončil nad břevnem, svou příležitost zahodil i Plecitý. Rozhodnutí přišlo v nastavení, kdy hosté „vrátili" soupeři hrubku v obraně a doslova vybídli ke skórování L. Pikla – 3:1.

„Jsem velice spokojený, že tradice se protáhla. Podle mého je naše vítězství zasloužené, byli jsme lepším mužstvem. Měli jsme rozhodnout už během prvního poločasu a dát soupeři o dva góly více. Musím pochválit kluky za disciplínu a diváky za povzbuzování," řekl k utkání trenér domácího celku Jiří Dufka.

„My se v první půli rozkoukávali a ve druhé, kdy jsme srovnali hru, se nám nedařilo v koncovce tak, jak bychom si představovali. Nedá se nic dělat, jedeme dál," těžko hledal slova zklamaný vedoucí mužstva Slavoje Milan Brůžek.

TJ Ch. Újezd – Sj. Ch. Planá 3:1
Poločas: 2:0. Branky: Kurčík, Pešta, L. Pikl – Ovčačík. Rozhodčí: Maroušek. ŽK: 2:5; ČK: 0:1 (65. Chval). Diváci: 300.

Ch. Újezd: Slivoně – Beneš, L. Pikl ml., Suchý, L. Pikl st., Šindelář, Vyskočil, J. Pikl, Kurčík, P. Pikl, Pešta.

Slavoj: Petrželka – Kutička, Plecitý, Černohorský, Ovčačík, Švejda, Soukup, Chval, Benedikt, Abramčuk, Hanko.