O víkendu se hrálo třiadvacáté kolo okresního přeboru druhé třídy ve fotbalu a počasí fotbalu vůbec nepřálo. Zejména v neděli by ani psa nevyhnal. Přesto se  odehrálo kompletní kolo, které přineslo zajímavé výsledky, ale žádné velké překvapení se nekonalo.

Padlo třicet branek, když nejvíce jich viděli v Tachově (8) a nejméně v Lomu (1). Do ochozů přišlo pouhých 230 příznivců. Nejvíce na derby do Konstantinek (80) a nejméně do Maršových Chodů (6!). Ve Studánce a v Tachově přišlo deset diváků. Rozhodčí napomínali 18 hráčů. Jediným hříšníkem, jenž viděl červený „kartónek" byl Martin Jamriška z Kostelce. 

Plánští v utkání s Borem zaspali začátek a už ve třetí minutě inkasovali. Vedení hostům zařídil Michl, ale dlouho se z něho netěšili. V jedenácté minutě kontroval Kapolka. Ještě do přestávky šli Borští opět do vedení a domácím se ve druhém poločasu podařilo jen vyrovnat (2:2, PK 4:2). 

V Maršových Chodech před šesti diváky! domácí Hraničář potvrdil bídné jaro. Lebeda sice poslal už v 11. minutě domácí do vedení, které jim „vydrželo" až do druhého poločasu. Chleba se začal lámat mezi 57. a 67. minutou, kdy se Kšicím podařilo třikrát skórovat. Naději vykřesal ještě Herout, ale kapitán hostů Flíček pečetil výhru tři minuty před koncem utkání (2:4).

Daleko za formou z minulých sezon má Damnov a v Tachově proti lídru soutěže musel spolknout hořkou pilulku v podobě sedmi branek ve své síti. Dvě slepené branky během dvou minut naznačily, že pánem na hřišti bude tachovská rezerva. Ještě do poločasu přidala třetí branku a pak už to byla po přestávce je otázka výši skóre. Čestný úspěch Damnova vstřelil až za stavu 6:0 Krivda (7:1). 

Utkání dvou celků z chvostu tabulky mezi Lomem a Sulislaví přineslo už ve třetí minutě vedoucí branku hostů. Málokdo ale tušil, že to bude branka poslední a jediným střelcem se tak stal Lőbl (0:1).

Studánecké Dynamo se nevzdává boje o záchranu, ale souboj nováčků vyzněl pro Záchlumí. Po bezbrankovém poločasu se už v 50. minutě trefil Pavelka a Motor šel do vedení, které o čtvrt hodiny později navýšil. Tři minuty před koncem utkání svitla domácím naděje po brance Soltésze, ovšem vzápětí kontroval Miškovič a bylo hotovo (1:3).

Sousedské derby přilákalo do ochozů na stadionku v Lázních 80 diváků, kteří viděli rychlý gól v síti Jiskry. Ve třetí minutě se trefil Hampapa. Bezdružičtí ještě do konce poločasu vyrovnali a o své výhře rozhodli v posledních dvanácti minutách (1:3).

Černošínští proti Kostelci rozhodli o své výhře do přestávky, kdy se trefili Melich, Turek a Červený. Když byl vyloučen hostující M. Jamriška, bylo o osudu utkání rozhodnuto. Kostelečtí sice i v deseti snížili, ale na víc neměli (3:1).

Fakta zápasů a sestavy všech celků najdete ve čtvrtečním vydání Tachovského deníku.