Los dvanáctého kola nabídl fotbalovým příznivcům jedno okresní derby a to v přimdském podhradí. Domácí proti Chodové Plané „vyhořeli" v koncovce a byli v tomto kole jediní, kteří z pěti zástupců Tachovska v soutěži nebodovali. B. Stříbro klíčové utkání s Kdyní vyhrál a zažehnal pád do suterénu tabulky. Rezervě Tachova se v Meclově podařilo zvítězit. Do branky hostů se „postavil" T. Landrgott a „čaroval". Sparta proti Postřekovu získala doma dva body, když dokázala smazat dvoubrankové manko.

Milan Brůžek, vedoucí mužstva Sj. Chodová Planá: „Bylo to vydřené vítězství. Hrálo se na těžkém terénu a domácí na nás vyrukovali tvrdou hrou, někdy až přes hranici regulérnosti. Hráčům patří dík, že derby zvládli."

Radek Šedivý, trenér B. Stříbro: „S výsledkem utkání jsem spokojený, kdy se výkon mužstva oproti předešlým zápasům zlepšil a to především v obrané hře. Naše výhoda byla, že jsme hráli na umělé trávě, na které už delší dobu trénujeme. Soupeř šel ve 41. min po vyloučení hráče do deseti, kdy jsme tuto výhodu ve druhém poločase využili."

Alexandr Hepfel, trenér FK Tachov B: „K zápasu do Meclova jsme odjížděli s jedenácti hráči. Naše první mužstvo hrálo v Chebu a dorost v Horažďovicích. V zápase dostali příležitost i hráči, kteří nehrají pravidelně a ti nezklamali. Zápas ovlivnila chyba domácího gólmana a od čtvrtého minuty jsme vedli. Domácí jsme na těžkém terénu přehrávali a když už byla naše obrana překonána, zakročil nejlepší hráč zápasu Tomáš Landrgott. Do přestávky se nám podařilo přidat druhou branku a přestát tlak domácích. V druhém poločase jsme přidali třetí branku a školili domácí v produktivitě. Ke konci zápasu chytil vynikající Landrgott dva samostatné nájezdy a poté jsme si v kabině s chutí zakřičeli. Byl to těžký soupeř a s výsledkem jsem samozřejmě spokojený."⋌

Ludvík Jüthner, předseda Sp. Dl. Újezd: „Hrál se vyrovnaný zápas, který se i přes těžký terén za stálého deště musel divákům líbit. V prvním poločase si obě mužstva vytvořila několik šancí, ze kterých dokázala proměnit dvě na každé straně. Ve druhém poločase se opět hrálo „nahoru a dolu" se šancemi na obou stranách. My jsme si opět „vybrali" patnáctiminutovou minutovou pauzu, ve které mladý tým Postřekova dokázal odskočit na rozdíl dvou gólů. Kluci to ale nevzdali a dokázali po bojovném výkonu vyrovnat a dotáhnout utkání do penaltového rozstřelu. V něm jsme hned druhou penaltu nedali a čekali na stejné zaváhání hostů, které přišlo ve čtvrté sérii, kdy gólman Mrázek dokázal střelu chytit. Šťastný konec přišel v šesté sérii, kdy kapitán Tůša proměnil a hosty opět vychytal brankář. Tým Postřekova se ukázal i přes svůj nízký věkový průměr jako velmi silný soupeř, jeden z nejlepších se kterými jsme v podzimní části soutěže hráli. Remíza je zcela spravedlivá." ⋌

Josef Brouzda, trenér T. Přimda: „Z mého pohledu jsme neodehráli zas tak špatný zápas, ale když nedáme góly ani z těch nejvyloženějších příležitostí, tak nemůže pomýšlet na lepší výsledek. Místo aby to bylo v poločasu 2:0 pro nás, tak tímto rozdílem prohráváme. Chodovka více chtěla, byla bojovnější a šla za výhrou."

Sestavy a fakta k utkáním najdete ve středečním vydání Tachovského deníku.