Fotbaloví příznivci  FK Tachov mohli být ve středečním podvečeru spokojeni. Postaralo se o to divizní mužstvo, které v předehrávce závěrečného kola soutěže porazilo rezervu Dukly Praha 5:1.

Pro svěřence trenéra Ptáka to byl poslední domácí zápas sezony a „loučení" se vydařilo. Do ochozů městského stadionu přišla necelá dvoustovka příznivců a hlavně ti domácí museli být spokojeni. Kdo přišel, viděl kvalitní fotbal. Hráči Dukly Praha přispěli měrou vrchovatou k výborné úrovni utkání a z jejich pohledu si odvezli krutou porážku. Jejich velkou překážkou byl  gólman Bobčík.

Tachované vstoupili do utkání jak nejlépe mohli. Od samého začátku se hrál rychlý fotbal a v sedmé minutě po akci Hudce a střele Folejtara kopali rohový kop. Na něj si k bližší tyči naběhl Viterna a otevřel skóre utkání – 1:0. Tentýž hráč zahrozil ještě jednou v desáté minutě, ale bez gólového efektu. Hosté využívali každé příležitosti k ohrožení branky Bobčíka a střela Ouedraogo skončila těsně vedle. Ve 20. minutě dal o sobě vědět syn tachovského kouče Kamil Pták, jenž nastoupil v dresu Dukly a Bobčík jeho střelu kryl. Další nebezpečí z kopačky Svobody odvracel na rohový kop Tušl. Dukla byla v této fázi utkání aktivnější a při další střele Svobody a teči Viterny se blýskl reflexivním zákrokem Bobčík. Blízko k vyrovnání měli hosté v 31. minutě, kdy Micka hlavičkoval jen do tyče a odražený míč skončil v náručí domácího gólmana. O čtyři minuty později se ocitl v šanci Žemlička, ale po uvolnění váhal se zakončením a obrana Dukly jeho pokus zblokovala. Pro tachovského útočníka to byla poslední akce, jelikož byl spolu s Huttou ve 36. minutě vystřídán. „Klukům se nedařilo,  jak se později ukázalo, brzké střídání  nám prospělo a naše hra se zvedla. Dukla nás to té doby hodně zlobila a přeskupením řad se nám podařilo její aktivitu eliminovat," vysvětlil nezvykle brzké střídání tachovský trenér Jaroslav Pták. V 37. minutě stříle vedle Hudec, ale tři minuty nato po akci Dvořáka „natěšenou" střelou zvýšil na 2:0 pro Tachov. Domácí slavili déle než měli a Dukla brankou do kabin Svobodou snížila – 2:1.

Ve 48. minutě si musel po pokusu Svobody splnit své obranné povinnosti Viterna, na druhé straně střela Földešiho skončila nad břevnem. Po zaváhání Viterny zachraňoval Bobčík a z následného protiútoku centrovaný míč Habarta usměrnil hlavou do branky Čížek – 3:1. Hrálo se stále nahoru, dolů. Do zápasu se mohli hosté dostat v 54. minutě, kdy Micka ve slibné pozici trefil jen boční síť. Na trávníku skrápějící hustý dešť bylo stále rušno a po hodině hry příznivci v ochozech zatleskali centru Hudce, hlavičce Čížka a výbornému zákroku gólmana Dukly Štěpánka. Další dramatické okamžiky se v rychlém sledu odehrály před brankou Tachovanů. Nejdříve vyzkoušel pozornost Bobčíka střídající Vaida a tachovský gólman svůj tým podržel i při vyložené šanci Micky, jehož střelu vykopl na rohový kop. Domácí se snažili oplatit stejnou mincí. Střelu Földešiho brankář kryl, ale v 69. minutě musel kapitulovat. Po nezištné přihrávce Dvořáka střílel Machač, který se vzápětí ocitl v nefotbalové pozici, do tyče a odražený míč jej trefil tak šťastně, že skončil v brance bezmocného Štěpánka – 5:1. Dukla se snažila o zkorigování výsledku, byla častěji na polovině soupeře, ale gólu se přes dvě dobré příležitosti nedočkala. Naopak, si musela dávat pozor na rychlé kontry Tachovanů. Skóre se nezměnilo po střele Micky a následné dorážce Kotlíka, který přestřelil prázdnou branku a pokus Svobody skončil na těle obránce. Domácí se tak doma z divizním ročníkem rozloučili jak nejlépe mohli a dočkali se ovací ve stoje.
„K vidění byl dobrý fotbal, my dokázali soupeře potrestat z rychlých protiútoků. Na naši výhře má velkou zásluhu gólman Bobčík," zhodnotil stručně utkání trenér Tachova Jaroslav Pták. 

Tachov: Bobčík – Mráz, Földeši, Žemlička (36. Machač, 73. M. Šácha), Viterna, Čížek, Hutta (36. Habart), Hudec, Dvořák, Folejtar, Tušl.