Mužstvo TJ Chodský Újezd se ve fotbalové 1. A třídě s předstihem zachránilo a dokonce má blízko k barážovým příčkám znamenající boj o postup. Ovšem v domácím utkání proti Křimicím dostal tento nadplán velkou trhlinu. Prohra 1:3 zkomplikovala Dufkovo hochům sen zahrát si o účast v nejvyšší krajské soutěži.

Rušný začátek utkání vyšel lépe hostům. V osmé minutě je poslal do vedení Klement.

„Když ve čtvrté minutě postupoval sám na brankáře P. Pikl a nedal, byla to předzvěst, že nám to tam padat nebude," okomentoval vstup do utkání domácí trenér Jiří Dufka a jeho slova se v dalších minutách naplnila. Domácí měli sice převahu, ale soupeř hrál chytře a do „loženky" Chodský Újezd nepustil. Výjimkou byla 27. minuta, kdy se za obranu hostů dostal P. Pikl a tentokrát už se nemýlil. „Od 30. do 37. minuty jsme mohli otočit skóre, ale své příležitosti neproměnili Kurčík ani P. Pikl. Minutu na to se zranil L. Pikl ml. a střídající Vyskočil tři minuty před přestávkou prováhal slibnou příležitost. V závěru si nechal gólman Slivoně sebrat míč a hosté se pohodlně do prázdné branky ujali opět vedení," přiblížil nejdůležitější okamžiky domácí kouč.

Druhý poločas začal Chodský Újezd náporem, jenže zahazoval jednu příležitost za druhou. Za prvních dvacet minut druhého poločasu mohli skórovat dvakrát P. Pikl, Kurčík, Vyskočil, Trejbal a J. Pikl. „Nedáš, dostaneš zafungovalo v 71. minutě. Křimičtí se vymanili z tlaku a hned dali na 1:3. Domácí ještě více otevřeli hru, na obou stranách se zrodily příležitosti, ale bez gólového efektu.

„Jsem spokojen jak hráči utkání odjezdili i v dusném počasí. Mrzí mne zranění L. Pikl ml.,který se ještě do konce utkání vrátil z nemocnice z diagnozou vykloubené rameno. Soutěž je tak vyrovnaná, že baráž máme stále ve své moci, což ukázaly výsledky kola. Teď se musíme dobře připravit na sobotní zápas v Mýtě," dodal k utkání Dufka.

TJ Chodský Újezd – S. Křimice 1:3
Poločas: 1:2. Branky: P. Pikl – Augustin 2, Klement. Rozhodčí: Valenta. ŽK: 5:4. ČK: 1:1. Diváci: 100.

Ch. Újezd: Slivoně – Beneš, L. Pikl ml., Vejvoda, L. Pikl, Trejbal, Opava, J. Pikl, Kurčík, P. Pikl, Jílovec. Střídali Vyskočil a Štěrba.