V sedmé minutě odvetného utkání baráže o postup do druhé třídy vedl domácí Lom se Stráží 2:0 a po výhře 3:2 ve Stráži mělo být rozhodnuto. Zápas po dramatickém průběhu ale nakonec skončil 4:3 pro favorizovaný Lom, který se tak mohl radovat ze záchrany.

Po trestném kopu P. Ardeleánu a zaváhání gólmana Tajstra vedli domácí brankou Květoně – 1:0. O čtyři minuty později využil dalšího okénka v obraně Stráže kanonýr Stec –  2:0. V této chvíli nebyl nikdo, kdo by zapochyboval o záchraně domácího celku ve II. třídě. Strážští se ale paradoxně po nevydařeném začátku uklidnili a byli domácím více než vyrovnaným soupeřem. Ve 13. minutě lomský gólman Benda se jen díval, jak míč z trestného kopu Novotného minul jen těsně branku. Čtyři minuty na to už ale byli Strážští úspěšní, když hlavou snížil zcela osamocený Svoboda – 2:1. V dalších minutách měli hosté mírnou převahu, ale jejich akce končily na šestnáctce. „Školení" z produktivity dostali hosté ve 27. minutě, po rychlém útoku se trefil Ryba a zdálo se pobýt mluvou pohárové matematiky rozhodnuto. Těsně před přestávkou mohl snížit Svoboda, ale gólman jeho střelu kryl.

Do druhého poločasu vstoupili Lomští aktivněji, i když první příležitost měl strážský Veselý, jenž ve slibné pozici netrefil mezi tyče. V dalších minutách dal o sobě vědět dvakrát Stec a následně v 59. minutě Ardeleánu. Skóre se ale měnilo v 61. minutě, kdy byl nedovoleně zastaven Bohdan a rozhodčí Šujan po kratším „zaváhání" nařídil pokutový kop. Rada byl při jeho provedení úspěšný a snížil na 3:2. Čtyři minuty na to přišel pro domácí další šok v podobě vyrovnávací branky. Obrana nedokázala uhlídat střídajícího Ondřicha – 3:3. V 66. minutě zahrával Ardeleánu trestný kop, ovšem bez gólového efektu a hosty nadále dělila jedna branka od senzačního postupu. V dalších minutách ovšem  nedokázali „strávit" některá  sporná rozhodnutí trojice arbitrů a vinou vlastní nedisciplinovaností se tak připravili o lepší výsledek. V 75. minutě byl po jednom takovém verdiktu asistenta rozhodčího za nepřiměřenou slovní reakci vyloučen kapitán Rada, ale i v deseti  se Strážští nevzdávali. Bezprostředně po vyloučení hostů se nejdříve ve velké příležitosti ocitl domácí Petráška, ale „tutovku" zahodil. Na druhé straně střílel Veselý nad a i po dalším pokusu Svobody se skóre neměnilo. Nerozhodný stav zůstával i v 77. minutě po trestném kopu domácího Stece. O minutu později byl po druhé žluté kartě za protesty vyloučen strážský Labský a v téže minutě domácí brankou Petrášky rozhodli definitivně o své záchraně. Závěr utkání se sice dohrával v nervóznější atmosféře, kdy s výkonem trojice rozhodčích byli spokojenější domácí, kteří zvládli nevyzpytatelnou baráž a mohli se radovat. I v příští sezoně si tak zahrají okresní přebor II. třídy.

S. Lom – S. Stráž 4:3
Poločas: 3:1. Branky: Květoň, Stec, Ryba, Petrášek – Svoboda, Rada, Ondřich. Rozhodčí: Šujan – Lhotka, Loukota. ŽK: 1:4. ČK: 0:2 (75. Rada, 78. Lapský). Diváci: 80.