– Kdo zavítal v sobotu na Městský stadion do Tachova rozhodně nelitoval. K vidění bylo divizní utkání určitě více než průměrné a i přes prohru 2:3 mohl domácí tým odejít v souboji s kvalitním týmem Písku se vztyčenou hlavou. 

Utkání dvou rozdílných poločasů se lámalo v prvních pětadvaceti minutách, kdy hosté potrestali tři hrubky v obraně Tachovanů a na začátku druhého poločasu, to si domácí vypracovali dvě gólovky, ale neproměnili je.
Poprvé obrana Tachovanů propadla ve druhé minutě  a Šťastný poslal Písek do vedení. Dvě minuty na to si na druhé straně nenašla cestu mezi tyče střela Hudce. Jihočeši v obraně domácího celku nacházeli stále častěji dvířka a někdy to byly i vrata. V sedmé minutě hasil nebezpečí domácí gólman spolu s Tušlem. Tachov se snažil o vyrovnání,  zatlačil zkušenějšího soupeře, ale ten jej do koncovky nepouštěl. Naopak, sám hrozil a jeho útoky byly nebezpečnější. V 15. minutě ve slibné pozici hlavičkoval vedle písecký Voráček. O minutu později zahrávali trestný kop domácí a Malý technickou střelou trefil břevno.

Sprcha pro domácí přišla v 18. minutě, kdy vzdušný souboj v šestnáctce rozhodčí „přerušil"a nařídil k překvapení všech aktérů pokutový kop. Zušťák ho s přehledem proměnil – 0:2. Hosté ani po dvoubrankovém vedení „nezalezli" a pro nezaujaté diváky byl k vidění zajímavý fotbal. Domácím snaha nechyběla, chtěli vstřelit kontaktní branku, ale postrádali více klidu a nakopávané míče neměly proti urostlým zadákům Písku šanci.  Když snaha domácích přišla vniveč, Písek ve 24. minutě zaútočil. P řišla další nedůslednost domácí obrany a Polodna zvýšil z pohledu domácích na hrozivých 0:3. Na to už reagoval domácí kouč Bečka a Huttu střídal Šácha. Jihočeši nadále využívali každé příležitosti k ohrožení tachovského Hintenholzingera. Před brankou jeho protějšku Satrapy ve 37. minutě zakončoval Kovařík, ale neměl přesnou mušku.

Do druhého poločasu z pohledu vývoje zápasu nastoupila úplně jiná mužstva. Domácí Kovařík šel po minutě hry sám na gólmana, ale nedal. Vzápětí se do slibné pozice dostal Hudec a nůžkami se snažil překvapit, míč šel nad branku. V 50. minutě měl gól na kopačce zase Hudec, gólman jej vychytal. Domácí se stále tlačili před šestnáctku soupeře, ale museli si dávat pozor na rychlé útočníky Písku. V 56. minutě měl příležitost Kovařík, hosté záhy pohrozili ze vzduchu Šťastným.

Po hodině hry domácí „ubrali" v tlaku, ale stále byli nebezpeční. Po gólu volal průnik Malého, ale z rychlého protiútoku se v 65. minutě ocitl v „ložence" Zušťák. Nedáš, dostaneš se potvrdilo minutu na to. Stružka s přehledem přehodil gólmana a dal domácím šanci na zvrat. Sadílek a ani Viterna hlavou skóre nezměnili, ale v 71. minutě už to domácím vyšlo. Kovaříkovu bombu vyrazil písecký gólman k Malému, ten nacentroval před branku a střídající Dvořák dal hlavou na 2:3. Přes velkou snahu domácích o vyrovnání Písečtí těsnou výhru už uhájili.
Tachov: Hintenholzinger - Kovařík, Král, Malý, Habart, Viterna, Hutta, Hudec, Veselý, Tušl, Sadílek. Střídali Šácha, Žemlička, Dvořák a Stružka.