Nováček z Tachova hostil Králův Dvůr a výsledek zachraňoval v 90. minutě hlavičkující Dvořák. V penaltovém rozstřelu přidali domácí bonusový bod.

Tachované na svého soupeře vlétli a kombinační hrou se dostávali před branku Krčka. Ve druhé minutě se ve výhodné pozici ocitl Dvořák, obrana jeho střelu zablokovala. Pět minut na to byl stejný hráč sám před gólmanem, ale ten jeho úmysl přečetl a zmařil velkou šanci. Hosté se v této fázi zápasu jen ojediněle dostávali před branku Houdka, za zmínku stojí jen nepřesná střela Šilhavého. Mezi tyče netrefil na druhé straně Hudec a čtvrthodinku v režii domácích zakončil hlavičkující Dvořák nad branku. V dalších minutách se hosté stále více dostávali do hry a Houdek v brance Tachova se přestal „nudit". Ve 20. minutě reflexivně nohou vyrazil střelu Hlinky.

Zakončení domácího Hudce jen těsně minulo tyč a 25. minuta přinesla velký závar před brankou Houdka. Hosté během minuty vyslali směrem na branku FK pět střel a odstřelování skončilo zablokováním pokusu na rohový kop. Čtyři minuty na to už Tachov takové štěstí neměl a Procházka poslal hosty do vedení – 0:1. Opaření domácí se už do konce poločasu na odpověď nezmohli, naopak ve 42. minutě měl blízko k zvýšení Volešák, Houdek byl pozorný.

Druhý poločas byl takřka celý o dobývání branky hostů. Tachov zatlačil soupeře na jeho polovinu a ten se jen vždy na chvíli vymanil z náporu. Koncovka domácích byla většinou nepřesná, což potvrdili Kravar, P. Šácha, Dvořák a Hrdlička. Králův Dvůr se se sevření vymanil poprvé po dvaceti minutách kdy se mu dařilo držet míč a ohrozit i branku Houdka. Ten však byl při střelách Pilíka a Saboua pozorný. Pro Tachov čas neúprosně ubíhal. Převaha v poslední čtvrthodině gradovala, ale hlavičku Dvořáka kryl Krček, při pokusu posily Tachova Staňka jen kontroloval nepřesnou střelu, stejně tomu bylo při akci P. Šáchy. Hosté v 81. minutě zahrozili z rychlého protiútoku a jen skluz Habarta zabránil pohromě.

Pak už se hrálo jen před brankou hostů. Po dvou minutách na hřišti se do příležitosti dostal střídající Ruda, jeho snaha skončila rohovým kopem. Střela Hudce z 84. minuty šla mimo tyče a mnohé akce končily odkopem hostů. Míč se ale stále vracel před branku a v 89. minutě odvrátil Králův Dvůr nebezpečí jen za cenu rohového kopu. Po něm nejvýše vyskočil Dvořák a míč zapadl do sítě. Radost domácích byla obrovská a šťastný střelec skončil pod klubkem hráčů.

V penaltovém rozstřelu se blýskl Houdek, který chytil penalty Volešáka a Soldáta. Rozhodující pokutový kop proměnil kapitán Knakal. Domácí tak brali, vzhledem k průběhu utkání, cenné dva body, což potvrdil i trenér Tachova Stanislav Purkart.
„My ty body musíme brát." V konečném účtování bude rozhodovat každý zisk."

FK Tachov–Kr. Dvůr 1:1 (PK 4:2)
Poločas: 0:1. Branky: 90. Dvořák – 90. Procházka. Rozhodčí: Ginzel. ŽK: 1:0. Diváci: 178.

Tachov: Houdek – Matas,ˇP. Šácha (80. Ruda), Knakal, Habart, Staněk, Kravar, Hrdlička, Hudec, Dvořák, Tříska (46. M. Šácha).