Česká fotbalová liga pokračovala čtrnáctým kolem. Nováček z Tachova v souboji s Kolínem si do tabulky pravdy zapsal tři minusové body. Jedinou branku utkání viděli na městském stadionu přítomní příznivci v síti Tachova. Tři body pro Kolín „trefil" Brunclík.

V Tachově se hrálo o šest bodů. Oba celky měly před tímto utkáním devatenáct bodů a s tímto ziskem se pohybovali v dolní polovině tabulky.

Kolínští vstoupili do utkání lépe než domácí, byli aktivnější, ovšem k ohrožení branky se ani jeden tým do desáté minuty nedostal. První šanci měli hosté a to ve 12. minutě, kdy se uvolnil Brunclík, ale přestřelil branku. Dvě minuty na to trestný kop Knakala skončil ve zdi. Domácí mohli jít do vedení v 19. minutě, Folejtar přestřelil branku. Nedáš dostaneš se opět potvrdilo. Minutu na to se hosté po zaváhání Staňka dostali před brankáře Houdka a ten byl proti střele Brunclíka bezmocný – 0:1.

Domácí s dalšími minutami stupňovali snahu o vyrovnání, ale Kolín hrozil s rychlých kontrů. Knakalovi a Dvořákovi zkazil radost gólman Vízek. Ve 33. minutě přišel protiútok hostů, Houdek byl při pokusu Jukla na místě, stejně jako při opakované střele. Dvě minuty na to se ocitl sám před Houdkem hbitý Štoček, který podstoupil souboj s Knakalem a hosté se dožadovali pokutového kopu. Píšťalka rozhodčí Zadinové se neozvala. V závěru poločasu se blýskalo před oběma brankami. Po auto Knakala přizdvedl míč hlavou Dvořák a zakončoval Matas, kolínský gólman byl na místě. Na opačné straně hřiště se v koncovce neprosadil Štoček. Poslední příležitost poločasu měli hosté, před Brunclíkem hasil nebezpečí Knakal.

Ve druhém dějství byla zřejmá snaha domácích o vyrovnání, ale v koncovce jim chyběla větší přesnost. Ve 49. minutě Staněk na dlouhou nohu po prudké přihrávce Knakala míč mezi tyče nedostal. Pět minut na to zahrozili hosté, Veselého střela se nevešla mezi tyče. V 58. minutě přišel rychlý kontr Kolína, na poslední chvíli zažehnal nebezpečí Habart. S přibývajícími minutami se stále více prosazovali domácí, ale Knakal, Šácha a Dvořák skóre nezměnili. V 76. minutě se zrodil další rychlý protiútok a střídajícího Bláhu vychytal Houdek. Do šestnáctky Kolína létal jeden centrovaný míč za druhým, ale jeho obrana hrála spolehlivě. Domácí měli k nejblíže k vyrovnání v 89. minutě. Trestný kop Kravara vyškrábl Vízek na břevno. O minutu později zahrával stejný hráč další trestný kop z rohu šestnáctky, ale ani po něm se domácí neradovali. V hektickém závěru, ve kterém rozhodčí nastavila čtyři minuty, už Kolín nejtěsnější vedení ubránil.

„Nedáváme góly, dneska nám prostě chyběla kvalita dopředu. Zase jsme první poločas prospali. Víme s čím na nás soupeř vyrukuje, ale my ho necháme jít do brejku, přežijeme to, ale necháme ho jít do druhého aby nám dal gól. Posledních pětadvacet minut to byl od kluků heroický výkon. Soupeř to ale „odbouchal", odbojoval, do větší šance nás nepustil. Škoda toho trestňáku v závěru, byla smůla že to tam nespadlo. Remízu jsme si zasloužili, ale nebylo nám přáno. Je to špatné. Pro nás je to velká díra v tom našem bodovém rozpočtu, ty body nám budou chybět," řekl k utkání zklamaný trenér Tachova Stanislav Purkart.

FK Tachov – FK Kolín 0:1
Poločas: 0:1. Branka: 20. Brunclík. Rozhodčí: Zadinová. ŽK: 3:5. ČK: 0:1 (90+4. Jukl). Diváci: 200.

Tachov: Houdek – Matas, P. Šácha, Knakal, Habart, Staněk, Kravar, Hrdlička, Dvořák, Folejtar, Tříska. Trenér: Purkart.