Fotbalový turnaj seniorů vyhrál FK Planá před S. Konstantinovy Lázně a záchlumským Motorem.

V sobotu se v tělocvičně Základní školy Bezdružice sešlo kolem osmdesáti fotbalových nadšenců. Konal se tam první ročník turnaje Putovního poháru prezidentů ve fotbalu seniorů. Klání pořádaly oddíly Jiskra Bezdružice a Sokol Konstantinovy Lázně. Klání se zúčastnily kluby ze Stříbra, Plané, Teplé, Záchlumí, Konstantinových Lázní a Bezdružic.
„Máme pravidelné tréninky jednou týdně. V pátek začínáme od šesti a končíme v osm hodin večer. Hrajeme samozřejmě pro zábavu. Ale trénujeme opravdu poctivě. Organizujeme také pravidelné fotbalové utkání s různými týmy. Třeba ze Stříbra, z Františkových Lázní," řekl Deníku vedoucí mužstva z Teplé Pavel Charvát.

Hrálo se systémem každý s každým. Poté následovala nástavbová část, kdy hrálo první družstvo se čtvrtým družstvem, druhé družstvo se třetím družstvem. Vítězná družstva nastoupila ve finále a poražená hrála o třetí, čtvrté, páté a šesté místo.
„Jsme rádi, že všichni dorazili. Zvolili jsme šest týmů také kvůli tomu, aby vše odpovídalo časově. Podmínkou účasti bylo dosažení věku 37 let," poznamenal k organizaci starosta Bezdružic Jan Soulek, který byl jedním z pořadatelů turnaje.

„Na turnaj jsem přišel už ráno. Pravidelně trénujeme každou sobotu a pak od sedmi hodin večer pokračujeme na hřišti v místním hostinci," dodal se smíchem Petr Houser z Bezdružic.

Po celodenním maratonu byly vyhlášeni po 16. hodině nejlepší družstva a hráči.
Pořadí: 1. FK Planá, 2. S. Konstantinovy Lázně, 3. M. Záchlumí, 4. S. Teplá, 5. J. Bezdružice, 6. B. Stříbro.

Nejstarším hráčem turnaje byl Karel Štrejn z M. Záchlumí (68 let). Nejlepším brankářem byl vyhlášen Miroslav Šašek ze S. Konstantinovy Lázně. Kanonýrem turnaje se stal František Vacata ze S. Konstantinovy Lázně.

Jak hráči, tak i návštěvníci byli podle jejich ohlasů s turnajem spokojeni. Pochutnávali si zejména na výborném guláši a dalším občerstvení, které bylo po celou dobu turnaje zajištěno.

„S účastí na turnaji jsem velmi spokojený. Myslím, že se vše povedlo a už se těšíme na další ročník," zhodnotil turnaj jeden z pořadatelů Miroslav Šašek.

Iveta Luňáková