Povzbuzeni hladkou domácí výhrou nad Chodovem zajížděli v 15. kole 1. B třídy fotbalisté Chodského Újezdu na hřiště vedoucích Nýřan. Nováček soutěže lídra dokonale zaskočil a postaral se výhrou 4:3 o velké překvapení kola.
„Věděli jsme, že Nýřany mají velmi silný celek, avšak doma hrají dle výsledků hůře než venku. Od první minuty převyšovaly u obou celků útoky nad obrany. Domácí však měli s pohybem našich hráčů v útoku větší problém než my,“ řekl k začátku utkání prezident TJ Chodský Újezd Jiří Dufka.
V páté minutě zastavil praporek asistenta rozhodčího P. Pikla, který se už řítil sám na domácího gólmana. O čtyři minuty později se už hostům protiútok povedl. Po ose Bezdička, P. Pikl, Pešta posledně jmenovaný poslal hosty do vedení – 0:1. Domácí zvýšili aktivitu a „hnali“ se za vyrovnáním. Nejvíce iniciativní byli Aliev a Cvachoušek. „Naší obraně dělali největší problémy. Několikrát hasili na poslední chvíli Suchý a Slivoně.V této fázi byli domácí lepší a po zásluze vyrovnali Alievem. Stále se hnali do útočení, což byla voda na mlýn našim protiútokům,“ popsal fázi zápasu prezident. Ve 28. minutě se na půlce zmocnil míče Petr Pikl, nechal všechny hráče za sebou a gólově zakončil – 1:2. Domácí ani toto varování nevzali vážně a stále nechávali soupeři prostor k rychlým protiútokům. Nýřanští tahali za kratší konec, ale přečkali bez úhony příležitosti P. Pikl, Kurčík a Pešta. Ve 39. minutě unikl po straně P. Pikl, centroval na volného Peštu a míč za přispění teče domácích skončil v síti – 1:3. Ve 45. minutě unikl všem Lad. Pikl ml., ale místo zakončení volil nepřesnou přihrávku.
Druhý poločas začal náporem Nýřan. „Zatlačili nás a nepustili prakticky na jejich polovinu. V 51. minutě jsme propadli při bránění a domácí snížili Cinkem – 2:3. Od začátku druhého poločasu byli domácí jasně lepším mužstvem. Nám se nevedlo téměř nic. Nešel dát balón na útočníky obrana byla neustále přetížená, přicházeli fauly,“ popsal kritické chvíle Dufka. V 62. minutě měli domácí výhodu trestného kopu a Cvachouček z dvaceti metrů překonal Slivoně – 3:3. Až po vyrovnání se hra opět vyrovnala a dlouho se hrálo mezi šestnáctkami. Rozhodující okamžik zápasu přišel v 85. minutě, kdy vybojoval míč Lad. Pikl mladší, obešel obránce a odcentroval do šestnáctky, kde těžkou přihrávku výborně zpracoval Trejbal a nedal domácímu brankáři šanci – 3:4.
„Závěr utkání byl hodně nervozní rozkouskovaný střídáním, avšak cenné vítězství jsme si vzít nenechali. Zbytečně jsme si ale zápas zkomplikovali. Do poločasu jsme měli vést pět nebo šest jedna. Klukům děkuji a gratuluji k vítězství. Speciálně pak gratuluji Martinovi Trejbalovi, který v pondělí oslavil 18 let a už nám zajistil tři body. Ze hřiště lídra jsou velmi cenné.
Dioss Nýřany – TJ Ch.Újezd 3:4
Poločas: 1:3. Branky: Aliev, Cink, Cvachoušek – Pikl 2, Pešta, Trejbal. Rozhodčí: Havránek. ŽK: 5:3. Diváci: 95.
Ch. Újezd: Slivoně, T. Medek, Suchý, Kurčík, L. Pikl st., L. Pikl ml., J. Pikl, Bezdička, Trejbal (89. Sikal), P. Pikl (88. Tomek), Pešta. Trenéři Slowik a Dufka.