V devatenáctém kole fotbalové 1. B třídy pokračoval nováček z Chodského Újezdu v dobrých výkonech. Na hřišti Slavoje Koloveč zvítězil s tamní rezervou 3:0.


Počasí lákalo více k vodě než na fotbalové trávníky, ale Dufkovo hoši cestovali na hřiště rezervy Slavoje potvrdit jarní formu. Domácí začali útočně, ale bez brankového efektu. „Čáru naší ofenzivě udělala už druhá minuta, kdy se obnovilo svalové zranění Kurčíkovi a plány na precizní střed byly pryč. Přeskupili jsme řady a nezbývala než obrana a rychlé protiútoky," popsal problémy prezident TJ Chodský Újezd a jeden z trenérů Jiří Dufka. S absence opory týmu se hosté rychle otřepali a už v sedmé minutě P. Pikl sebral míč domácímu obránci a sám chladnokrevně zakončil – 0:1. Slavoj se hnal za vyrovnáním a dlouho nepustil soupeře za půlku. Jeho koncovka ale byla žalostná. „Pokud se jim podařilo trefit branku, vytáhl několik super zákroků Slivoně. Celý zbytek poločasu se hrálo na naší půlce, ovšem kluci drželi čisté konto," popsal průběh první části prezident.


Trable hostů nekončily, v poločase musel střídat gólman Slivoně a do brány šel stopér Suchý. Do obrany si stoupl Bezdička a počínal si skvěle. „Domácí jsme pouštěli jen před šestnáctku. V 67. minutě jsme zahráli vysoký presink a zmatení domácí si dali vlastence. Domácí pak už prakticky nebránili a vrhli vše do útoku," řekl k další fázi zápasu Dufka. Náš zástupce dobře bránil a v 85. minutě přišel protiútok, kdy si Pešta pohrál se čtyřmi hráči, zakončil a vyražený míč gólmanem dal za jeho záda P. Pikl – 0:3.


„Musím mužstvo pochválit za bojovnost a precizní obranou hru. Ani po vystřídání dvou klíčových hráčů neztratilo svou tvář. Nutno objektivně dodat, že i kdyby se hrálo ještě nyní, domácí by branku stejně nedali. V koncovce neměli štěstí," dodal Dufka.


Sj. Koloveč B – TJ Ch. Újezd 0:3
Poločas: 0:1. Branky: Pikl 2, vlastní. Rozhodčí: Čech. ŽK: 0:1. Diváci: 85.
Ch. Újezd: Slivoně (46. Sikal), – Beneš, Suchý, L. Pikl st., Kurčík (2. L. Medek) L. Pikl ml., Bezdička, T. Medek, Trejbal, P. Pikl, Pešta. Trenéři Slowik a Dufka.