Tým Chodského Újezdu získal další skalp týmu z horní tabulky. Po výhrách nad Nepomukem a lídrem z Nýrska „skolil" dalšího favorita. Tentokrát 3:2 Slavoj Žihle, který byl pátý.

Zápas za slunečného, větrného počasí začal neuznanou brankou hostů, byla z ofsajdu. Druhá šance ale už platila. Trefil se fotbalista se slavným jménem Masopust 0:1. Necelé dvě minuty trvala radost hostů. Zblízka do odkryté branky srovnal Petr Pikl. Potom hra byla chvíli neurovnaná, ale domácí P. Pikl dokázal využít brejku, a podruhé rozesmutněl lavičku hostů. Navýšit mohl L. Pikl ml., chybělo několik centimetrů. Hosté k Karlovarska na druhé straně nastřelili levou tyč. Pak se opět hrálo trochu neurovnaně a ve středu hřiště. V 41. minutě zaskočil hosty třetí brankou v jejich síti mladý Otava.

Druhá půle byla ve znamení slabšího tlaku Slavoje, který chtěl vývoj zvrátit. To se mu ale dlouho nedařilo. Chodská „družina" statečně odolávala, a vyrážela k brejkům. Ty končily většinou na hranici velkého vápna. V 70. minutě druhým gólem zdramatizoval vývoj Masopust.

Pátý tým aktuální tabulky chtěl minimálně srovnat, domácí náskok urputně bránili. V brejcích se dostávali do konce zápasu do jasných „loženek", ty ale marnili jednu za druhou. Poslední akcí, která byla gólová, byl obstřel zdi hostujích hráčů M. Slowika v závěru.
Domácí si cenné body na cestě za záchranou uhlídali. Výhra zaslouženě zůstala v Horní Jadruži.

„Cenná výhra, tři body, ale hra není podle představ. Venku zbytečně ztrácíme. Museli jsme hrát na brejky. Ty nám bohudík vyšly. Kdybychom dali všechny šance, mohli jsme dát branek více. Ještě ale žijeme a budeme bojovat dál," shrnul krátce souboj domácí kormidelník Zdeněk Slowik.

TJ Chodský Újezd – Slavoj Žihle 3:2
Poločas: 3:1. Branky: 6. a 14. P. Pikl, 41. Otava – 4. a 70. Masopust. Rozhodčí: Pressl. ŽK: 1:2. Diváci: 95.

Ch. Újezd: Čepelák – Vejvoda, L. Pikl ml., Beneš, Opava (58. Černý), Mráček, Slowik, Trejbal, P. Pikl, Otava. Trenér Zdeněk Slowik.

Stanislav Sýkora