„Byl to ohromně těžký zápas fyzicky i mentálně. Hlavně poté, kdy jsme po vyrovnané partii se Šeriffem dostali gól z pokutového kopu, což domácí trochu dostalo na koně. Bylo důležité, že jsme rychle zareagovali vyrovnáním a dostali se zpět do hry. Pak jsme zápas otočili. Je to strašně cenné vítězství,“ říkal Bucha v pozápasovém rozhovoru pro klubový web.

Nakopla vás inkasovaná branka z penalty?
Ano, ještě víc nás vyburcovala. Povedla se nám akce od Kalviho (Kalvach), který krásně uvolnil Havlise (Havel)a z toho útoku byla penalta, kterou Čoro (Chorý)s přehledem proměnil. To byl hodně důležitý moment zápasu.

Pavel Bucha (číslo 20) se raduje z vítězného gólu Viktorie Plzeň. Bucha byl s Tomášem Chorým střelcem dvou branek Západočechů proti Šeriffu Tiraspol. 
Cenné vítězství Plzně proti Tiraspolu trefil netradičně hlavou Bucha

Jak moc vás těší vítězný gól hlavou?
Hodně. V minulé sezoně jsem nedal příliš gólů, a proto chci svoji produktivitu zlepšit. Za gól jsem hrozně rád a doufám, že mi to tam bude dál padat.

Překvapil vás Šeriff Tiraspol svojí hrou?
Ani nepřekvapil, protože jsem byli na soupeře dost nachystaní z videorozborů. Tiraspol jen potvrdil to, co jsme o něm věděli. Že je hodně kvalitním mužstvem se skvělými individualitami, rychlými fotbalisty. Těším se na odvetu příští týden v Plzni.

Jakým způsobem byste pozval fanoušky na odvetu?
Nerad bych zapomněl na sobotní ligové kolo s Pardubicemi, které bude hodně důležité. Po remíze v Teplicích chceme vyhrát. Fanoušky bych pozval na oba zápasy, protože budeme jejich podporu potřebovat. Věřím, že nás poženou za postupem a za vítězstvím.

Druhé předkolo Ligy mistrů mezi FC Viktoria Plzeň a HJK Helsinky.
V případě postupu přes Tiraspol čeká Viktorii Ferencváros, nebo Karabach