Páté kolo fotbalové 1. A třídy ze dvou zástupců Tachovska nedopadlo hlavně pro Chodský Újezd dobře. Na hřišti posledního Nepomuku prohrál 2:3. Utkání hodně ovlivnila rychlá branka domácích už ze čtvrté minuty.

„Postihla nás marodka, těsně před utkáním se omluvili pro nemoc Pešta, L. Pikl ml. a to je při našem úzkém kádru téměř dvacet procent základní sestavy. Do utkání tak museli naskočit dorostenci, kteří měli v nohách zápas ve Stodu. Domácí nás převyšovali jak hmotností tak výškou," popsal situaci kouč Chodského Újezdu Jiří Dufka.

Od úvodních minut zvolili domácí jednoduchou taktiku. Míč létal neustále do šestnáctky hostů a tím si Nepomuk vytvořil tlak. „Odolávali jsme a paradoxně po naší hrubé chybě, kdy jsme Opavou nedůsledně kontrolovali míč u čáry směřující do autu, domácí míč vypíchli a šli touto lacinou brankou do vedení. Nedařilo se nám kombinovat, nešla přihrávka. Tato bída vyvrcholila chybou v rozehrávce a únikem domácího hráče za naší obranu. Čepelák vyběhl, fauloval a byla z toho penalta a vedení Nepomuku 2:0," popsal klíčové okamžiky utkání kouč.
Domácí mohli své vedení do konce poločasu zvýšit, ale gólman Čepelák svůj tým dvakrát při šancích soupeře podržel.

Druhý poločas začali hosté o poznání lépe. Dobře kombinovali a vytvořili si územní převahu. Nepomuk je ale do šancí nepouštěl. Do konce utkání chybělo šestnáct minut, když v době největšího náporu Chodského Újezdu přišla chyba na jeho levé straně a Nepomuk vedl 3:0. Tři minuty na to vykřesal naději Chval, ale další příležitosti P.Pikla, Zivčáka a Chvala zůstaly nevyužité. Domácí v závěru taktickým výkonem rozkouskovali hru a výhru udrželi. Branka Chvala z devadesáté minuty už nic neřešila. Na vyrovnání nebyl čas, rozhodčí utkání ukončil.

„Děláme moc zbytečných chyb aniž bychom byli na balonu pod tlakem. První poločas byli domácí jasně lepší , ale pomohli jsme jim my naivní nakopávanou hrou. Druhý poločas byl v naší režii ,ale měl trvat o deset minut déle a otočili bychom to. Pozitivum vidím ve hře dorostenců, kteří se neztratili," dodal Dufka.

FK Nepomuk – TJ Ch. Újezd 3:2
Poločas: 2:0. Branky: 4. Mar. Baran, 37. Kalabza (PK), 74. M. Baran – 77. a 90. Chval. Rozhodčí: Petržílka – Říha, Brůha. ŽK: 7:4. Diváci: 150.

Ch. Újezd: Čepelák – Beneš, L. Pikl, J. Pikl, Chval, Jílovec (82. Vrzal), Trejbal, Opava, P. Pikl, Martínek (73. Zivčák).