Tachov – Fotbalisté TJ Rozvadov zahájili přípravu na jarní sezonu v 1. A třídě. Na tachovský umělý trávník si pozvali divizní tým SK Úvaly. S kvalitním soupeřem prohráli vysoko 2:6. Obě branky Rozvadova vsítil zkušený Lukáš Čížek.

Po vyrovnaném začátku se s přibývajícími minutami ukazovala síla a kvalita soupeře.  Skóre utkání otevřel v 11. minutě Kadeřábek – 0:1. Neuběhly ani dvě minuty a hosté šli vlastním gólem Rozvadova do vedení 0:2. Pozornost domácího Bendy vyzkoušel Malík, ale v 18. minuta udeřilo na druhé straně. Lukáš Čížek  technickou střelou z šestnácti metrů snížil na rozdíl branky. Hosté z Úval ale dále kontrolovali hru a vytvářeli si další šance. Nebezpečí zažehnali před rozvadovskou brankou se štěstím Benda a Viterna. Potom sice trefil břevno domácí Horáček, ale vyrovnání nepřicházelo. Hosté měli příležitosti zvýšit vedení L. Markem a Kadeřábkem, ovšem ti neuspěli. Deset minut před půlí utekl Matějka a Kadeřávek „uklidil" míč do sítě – 1:3. V závěru dal o sobě vědět dvakrát po sobě Frič a za domácí slabě zakončoval Horáček.

Neuběhly ani dvě minuty druhého dějství a Škoda po pěkné akci snadno zakončil – 1:4. Hosté byli nadále lepší a jejich fotbal se musel hrstce diváků líbit. Snížit mohl zblízka Čížek, ale Vacek jej vychytal. Když nedali Rozvadovští, skórovali Úvalští. Na rozdíl čtyř branek zvýšil snadno Szöcs. Malík, Škoda a Mišák měli šance, které skončily nezdarem. Jednu zdařilou akci předvedli Rozvadovští v 78. minutě a Čížek snadno hlavou snížil – 2:5. Tentýž hráč šel spolu s dalšími třemi borci na dva beky hostů, ale akci „zazdili". Pět  minut před koncem, kdy už bylo rozhodnuto, završil jasnou výhru hostů  Škoda – 2:6. V úplném závěru udělal kiks Viterna, hosté ale tento výpadek naštěstí pro domácí netrestali.

„ Soupeř byl jednoznačně po všech stránkách lepší a vyhrál sice vysoko, ale zcela zaslouženě. V jeho hře byla vidět rozehranost z předešlých zápasů. Je rovněž někde jinde po fotbalové stránce. Dobře kombinoval, hráči byli neustále v pohybu i bez míče, lépe se ukazovali a proto vyhráli," přiznal sportovně kvalitu  soupeře rozvadovský trenér Miroslav Chada.

TJ  Rozvadov  –  SK Úvaly   2:6
Poločas: 1:3. Branky: 18. a  78. Čížek – 11. a 35. Kadeřábek, 13. vlastní, 45. a 85. Škoda, 56. Szöcs. Rozhodčí: Šlapák. Hráno bez karet. Diváci: 25.
Rozvadov: Benda – Svoboda, Křehlík, Viterna, Kabourek, Horáček, Slowik, Petr Hobza, Čížek, Janoušek, Mráček.

Stanislav Sýkora