Fotbalisté FK Tachov zvládli divizní derby v Klatovech a po výhře 0:2 udrželi pětibodový náskok před druhou rezervou Táborska. V bojovném utkání byl vedoucí celek lepším týmem a domácí Klatovy nepustil za celé utkání do brankové příležitosti. Naopak, Tachov ještě další příležitosti, hlavně v závěru utkání, nevyužil.

„Byli jsme na soupeře dobře připraveni a kluci disciplinovaným výkonem dotáhli utkání do vítězného konce. Mimo několika rohových kopů a dlouhých míčů jsme domácí do zakončení nepustili. Směrem dopředu nám chyběla lepší finální přihrávka," zhodnotil stručně utkání trenér hostů Zdeněk Michálek.

První branku na jaře vstřelil střední obránce FK Tachov a velká opora týmu Martin Knakal. „Byl jsem rád, že mě to tam konečně spadlo. Po rozehrané standardní situaci se dostal míč myslím k „Tušlíkovi" (Tušl), ten centroval a mě se podařilo hlavou pojistit naše vedení. Měl jsem z gólu neskutečnou radost," přiznal emoce bývalý reprezentant do 21 let a ligový hráč Plzně, Olomouce, Bohemians 1905 a Příbrami. Také on měl z utkání obavy a právě proto byl po výhře 2:0 hodně spokojený.

„Myslím si, že jsme měli celý zápas hru pod kontrolou, hlavně v prvním poločasu jsme Klatovy do žádné šance nepustili. Terén byl hodně špatný, několikrát nám nevyšla v dobré pozici přihrávka, naše výhra mohla být vyšší, ale jsme spokojeni," dodal k utkání M. Knakal.

Stejně jako v domácím utkání proti Českému Krumlovu tak i v Klatovech otevřel skóre zápasu František Dvořák, který má na začátku jara dobrou formu. A to v zimě absolvoval operaci kolena a do přípravy naskočil později. Jak se zdá vše dohnal.

„Cítím se velmi dobře po fyzické i po psychické stránce. Vše jde podle našich představ, mužstvu se daří. Je rozdíl, když jako útočník dáte ze čtyř zápasů tři branky, nebo za celý podzim třeba dvě. Jsem rád, že koleno drží," pochvaloval si současný stav odchovanec tachovského fotbalu.

Běžela 23. minuta a kanonýr hostů poslal svůj tým do vedení. „Sáďa (Sadílek) mě to dobře prostrčil, já jsem vystřelil, obránce to tečoval a gólman vyrazil ještě před sebe. Dostal jsem se znovu k míči a protlačil ho do branky," popsal svou trefu útočník, který podle svých slov čekal od domácích více, ale je rád, že tolik nezlobili.

„Do ničeho jsme je pořádně nepustili. A moje souboje s obranou? V této soutěži budou vždy náročné. Mám radost ze vstřeleného gólu, ale větší je ze zisku tří bodů," poznamenal Dvořák.