Speciál se z letiště Václava Havla v Praze odlepí po půl desáté dopoledne a v Curychu by měl přistát hodinu před polednem. Odtud se výprava fotbalistů lídra české ligy přesune autobusem do dějiště utkání. Zápas se odehraje ve Swissporareně v Lucernu, která pro mezinárodní zápasy disponuje kapacitou přesahující 15 500 míst. Cornaredo Stadium v Luganu totiž nesplňuje podmínky UEFA pro pořádání utkání evropských pohárů.

Do Lucernu se chystá i početná skupina fanoušků Viktorie. „Podle našich informací by mělo na stadionu v Lucernu povzbuzovat náš tým kolem tisícovky fanoušků,“ potvrdil Deníku informaci o počtu příznivců Viktorie mluvčí klubu Václav Hanzlík.

„Slyšeli jsme o tom a velice se na jejich podporu ve Švýcarsku těšíme. Naši fanoušci jsou skvělí a věříme, že to předvedou i ve Švýcarsku,“ vzkázal před odletem příznivcům Viktorie kanonýr Michael Krmenčík, který ve středu večer od 19.00 hodin absolvuje v Lucernu se svými spoluhráči předzápasový trénink.

Viktoria ve dvou odehraných kolech skupiny G Evropské ligy získala tři body a dělí se o druhé místo s Beer Ševou. Lugano je bez bodu na posledním místě. Rozdílné je i postavení obou soupeřů v ligových soutěžích. Zatímco Viktoria vede českou ligu po deseti kolech bez ztráty bodu, Luganu patří po jedenácti kolech poslední příčka.

Čtvrteční utkání Evropské ligy začíná v Lucernu v 19.00 hodin a živě ho vysílá Nova Sport 1.

Dominik Kubalík
Škodovka prohrála, přesto je první