Po výhře se Zličínem 4:0 a ztrátě Táborska B v Sušici už má FK Tachov v čele divize devítibodový náskok a suverénně kráčí za postupem do České fotbalové ligy.

Výhra se Zličínem mohla být výraznější. Přesto v „táboře" domácích vládla spokojenost.

„Pro nás je důležité, že jsme to utkání zvládli. Soupeř podal sympatický výkon, měl tam také některé dobré akce, ovšem naše výhra je zasloužená a mohla být ještě vyšší," komentoval utkání kouč domácích Zdeněk Michálek, který dal v utkání příležitost všem hráčům z lavičky. „Tak je to logické. Jsou součástí kádru a všichni mají zásluhu na tom, kde momentálně jsme. Proto je dobré, že se aktivně zapojují do hry," dodal Michálek.

V utkání se dařilo Františku Dvořákovi, jenž dělal zadákům Zličína velké starosti. Svým důrazem se dvakrát prosadil a své šance proměnil.

„My jsme věděli, že Zličín hraje na dva útočníky a vzadu často na riziko. Byli jsme na ně dobře připraveni a pro mne jen dobře. Často hráli vzadu jeden na jednoho a pak stačilo se uvolnit a už jsem měl před sebou jen branku. Dvakrát se mě povedlo dát gól, za což jsem rád a hlavně že jsem pomohl ke třem bodům," poznamenal k utkání úspěšný střelec František Dvořák, který v 74. minutě střídal a přišel tak o šanci zkompletovat hattrick. „Jo, říkal jsem trenérovi aby mě tam ještě chvíli nechal kvůli hattricku, ale odpověděl mě že až příště," řekl s úsměvem odchovanec tachovského fotbalu. „Máme to dobře rozehrané, postup už je blízko. Když zvládneme zápasy v M. Lázních a doma s Rokycany, tak by mělo být rozhodnuto," dodal F. Dvořák.

Na obě branky „nahrál" dlouhým výkopem gólman Houdek, který má velký podíl, že jeho tým hrál s nulou. „Byl to po dlouhé době zápas, kdy soupeř nebyl tak zalezlý a snažil se hrát otevřený fotbal. Relativně to pro nás bylo „pohodovější", ale mohli jsme vyhrát větším rozdílem," pravil k utkání gólman Dan Houdek, jenž musel několikrát prokázat své kvality. „Kluci v obraně hrají výborně a na mě tak toho moc nejde. Musím se ale stále soustředit. V utkání jsem měl tři zákroky, kdy jsem udržel čisté konto. Nejtěžší byl asi ten z prvního poločasu, kdy „Maty" (J. Matas) tečoval jejich střelu, já jsem reflexivně míč ještě stačil vyrazit," popsal situaci tachovský gólman, který si v utkání připsal dvě asistence.

„Jsem za to rád. Jsou mé první v dospělém fotbalu a modlil jsem se při tom prvním výkopu aby to „Dvořka" (F. Dvořák) dal. Měl jsem radost a že budu mít ještě jednu jsem netušil. Trenér po mě chce abych při chycení míče hledal právě „Dvořku", který je silný v osobních soubojích a ten to potvrdil," popsal gólové situace tachovský gólman. „Máme to dobře rozehrané, rezerva Táborska ztratila další bod, ale nás teď čekají náročné zápasy proti zachraňujícím se týmům. Poctivým výkonem už to musíme dotáhnout, jakékoliv podcenění by se nám ale mohlo vymstít," varuje před přílišným uspokojením brankář Houdek.