Další korálek na vítězný náhrdelník si navlékli divizní fotbalisté FK Tachov. Třetí celek soutěže, Malše Roudné odjela s tříbrankovým přídělem. Hosté nastoupili bez opor, takže přítomní příznivci nemohli vidět v dresu Jihočechů například Otépku nebo Kaloda. Tachované byli v prvním poločase lepším týmem, po přestávce převzali aktivitu hosté, ale brankáře Houdka nepřekonali. V závěru přidal svou druhou branku v utkání Dvořák a domácí se mohli radovat z výhry 3:0.

Domácí vstoupili do utkání jako uragán a obrana Malše Roudné zažívala těžké chvíle. Brankář hostí Hajdušek ale i s trochou štěstí držel čisté konto. Brankou neskončily akce Dvořáka s Hudcem ani další příležitosti Hudce a Kovaříka. Hosté o sobě dali vědět v sedmé minutě, kdy Lerch poslal míč vysoko nad branku Houdka. Ve 13. minutě měl výhodu trestného kopu Tachov, ale Hudec netrefil mezi tyče. O šest minut později se ve slibné pozici ocitl Viterna, gólman jeho střelu vyrazil na roh. Po centru Hudce se neujala ani hlavička Dvořáka. Domácí se dočkali vedoucí branky ve 24. minutě. Rohový kop zahrával Hudec, gólman hostů „vyběhl do tmy" a Tušl hlavičkoval do prázdné branky – 1:0. Minutu na to vysunul Dvořák do šance Kovaříka, v souboji byl úspěšnější gólman Hajdušek. Hosté se snažili udržet míč na svých kopačkách, ohrozit branku Tachova, ale jejich snaha k vyrovnání nevedla. Ve 38. minutě přišla akce domácích po ose Dvořák, Kovařík, který vybídl ke skórování Hudce. Ten zcela sám před gólmanem „prováhal" správný okamžik ke skórování a míč poslal vedle branky. Domácí se dočkali v samém závěru poločasu. Dvořák si zpracoval dlouhý aut Knakala a chytrou patičkou zaskočil obranu i gólmana – 2:0.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté a hra se převážně odehrávala na polovině domácích. V 53. minutě se ve slibné pozici ocitl Schertler, jeho zakončení postrádalo přesnost. Přesto, že měli hosté územní převahu, gólovku" si zásluhou pozorně hrající obrany Tachova nevytvořili. Postupem času o sobě dal vědět i domácí a v 57. minutě zakončoval Knakal střelou nad branku. Tři minuty na to se po rychlém protiútoku dostal do šance Horák, míč mu „utekl" do autu. V 67. minutě skončila na druhé straně příležitost Kovaříka jen rohovým kopem. Po jeho zahrání přišel závar před Hajduškem ovšem stav se neměnil. S blížícím se závěrem utkání snaha hostů ochabovala, jejich centrované míče do šestnáctky sbíral Houdek a Tachované se na druhé straně dostávali stále častěji do příležitostí. Sadílek s k přesnému zakončení nedostal, pojistku v podobě třetí branky nepřidal z trestného kopu Hudec a neujala se ani další příležitost Sadílka. Stejně jako konec poločasu patřil domácímu kanonýrovi Dvořákovi, tak i závěr byl v jeho režii. Hudec zahrával po zemi trestný kop od brankové čáry, na míč si naběhl důrazný Dvořák a pečetil výhru domácího celku – 3:0.

Tachov -  Houdek - Kovařík, Matas, Šácha, Knakal, Viterna, Sadílek, Hudec, Dvořák, Tušl, Stružka. Střídali Ruda, Kubišta a Folejtar. 

Fakta utkání, jak ho viděl trenér Michálek a další zajímavosti najdete najdete v úterním vydání Tachovského deníku.