Generálka se Slavií Vejprnice a pak už ostrý start do divizní soutěže na hřišti Benešova. Takový je nejbližší program FK Tachov. Trenér Zdeněk Bečka má už k dispozici kompletní kádr, poslední otazník na pozici gólmana byl vyřešen. Spolu s Janem Ptákem bude hájit branku FK v nadcházející sezoně Filip Hintenholzinger, který přišel na hostování právě z vejprnické Slavie.

Další gólman, Lukáš Janča ze Zruče, se připravoval společně s Tachovany, ale v „souboji" o post divizního gólmana s Hintenholzingrem neuspěl. Trenéři FK dali přednost gólmanu z Vejprnic, který bude v Tachově hostovat jeden rok. Kádr pro divizní soutěž je tak úplný.

Po měření sil s J. Domažlice (4:3) přišlo povzbuzení do další práce. „Musím říct, že kluci jsou na tréninku v pohodě a je na nich vidět velká chuť pracovat. Mám z toho velmi dobrý pocit," chválil přístup hráčů tachovský lodivod Zdeněk Bečka. Jeho svěřence čeká v sobotu poslední přípravné utkání ve Vejprnicích s místní Slavií.
„Je to pro nás generálka před prvním „mistrákem" s Benešovem. Musíme vycházet z toho, že nám tam budou chybět  Kovařík, kteří si v té době bude plnit reprezentační povinnosti a Šácha, jenž má v Americe pracovní povinnosti," nechtěl být už konkrétnější co se týče sestavy proti Vejprnicím  kouč.

Vzhledem k tomu, že se v Benešově hraje až příští neděli, čekají Tachovany do ostrého zápasu ještě čtyři tréninky. „Po Vejprnicích mají hráči dva dny volna a sejdeme se v úterý. Trénujeme pak ještě ve  středu, v pátek a v sobotu," prozradil program před divizní premiérou s Benešovem Bečka.

Utkání ve Vejprnicích se hraje v sobotu od 10.15 hodin.