FK Tachov – FK Holýšov 6:4 (4:3)

Domácí soupeře zaskočili důrazným presinkem a nebývalou efektivitou. Hned ve druhé minutě Hána uvolnil Mráze mladšího a ten nezaváhal – 1:0. Poté opět Hána našel Čížka, který sám před brankářem zvýšil na 2:0. Do třetice vystřelil dobře hrající Hána, gólmanem vyražený míč přihrál pod sebe Mráz ml., Čížek před prázdnou brankou opět neměl problém a bylo to už o tři góly.

Tachované, kteří nastoupili bez šesti zraněných či nemocných hráčů, však začali kupit chyby. Po jedné z nich vratká obrana darovala snižovací branku Šperlovi.

Hosté zapnuli a deset minut před pauzou dokonce snížili zásluhou Šimky na 3:2.

Trenér FK Tachov Jaroslav Pták.
Kouč Jaroslav Pták: Každý rok chceme postupovat

Když už to vypadalo, že tímto skóre poločas skončí, povedl se Tachovu rychlý brejk. Mladý Horváth našel centrem Bočka a ten hlavou přeloboval holýšovského brankáře na 4:2.

To ale stále nebylo v první půli. Dalšího okénka v domácí defenzivě využil gólem do šatny opět Šperl – 4:3.

Očekávalo se, že favorit po přestávce zapne na vyšší obrátky, což se také stalo. Ještě před tím však Boček zužitkoval své zkušenosti, ve vápně vrátil míč na Zemana ml. a bylo to už 5:3. Hrát se pak ale začalo na druhé straně. Nejprve Šperl snížil na 5:4 a poté mohl vyrovnat Procházka. Možná ještě teď přemýšlí, jak mohl netrefit úplně prázdnou branku.

Domácím docházela šťáva, zatímco hosté se naopak rozběhávali a byli jasnými pány na hřišti. Tachovany podržel gólman Petr Landrgott, když vychytal Šperla. Radost z vyrovnání pak hostům zkazil zdvižený praporek a nekopala se ani penalta, o kterou hlasitě žádali.

A tak v závěru přišel brejk na druhé straně po ose Čížek – Vávra – Kropáč a tachovský mladíček stanovil výsledek na konečných 6:4.

Branky: Čížek 2, Mráz ml., Boček, Zeman ml., Kropáč – Šperl 3, Šimka; Rozhodčí: Jaroslav Landrgott.

TACHOV: Hlaváček – Horváth, Mráz st., Vávra, Sloup, Kropáč, Zeman ml., Hána, Mráz ml., Boček, Čížek. Střídali: Landrgott, Le Quoc, Barančík, Zeman st.

Jaroslav Pták (trenér FK Tachov): „Klukům děkuji za bojovnost a přístup. Udělali sice spoustu chyb, ale to k fotbalu patří. Na hostech bylo znát, že přijeli ze soustředění, rozhýbali se až v průběhu zápasu a ke konci už jasně dominovali. Zápas splnil svůj účel, takže za mne rozhodně spokojenost.“.